}

Ip Whitelisting i.c.m. 2FA

Veilig en snel toegang tot al je applicaties en systemen

IP Whitelisting in combinatie met 2FA

Veel softwareleveranciers hebben ervoor gekozen om de deur tot hun applicatie beter te beveiligen en mogelijkheden tot whitelisting (het automatisch toegang verlenen vanaf het kantoor van je organisatie) uit te schakelen. Dit leidt ertoe dat steeds meer applicaties hun eigen authenticatiemethoden afdwingen middels een 2-Factor Authenticatie (2FA). De verificatiecode (2FA) wordt ontvangen op een smartphone, maar niet iedere medewerker beschikt over een zakelijk en/of privé smartphone. Op deze manier wordt het inlogproces een stuk complexer. Hoe ga je hiermee om als organisatie, conform ISO en NEN-richtlijnen?

Door HelloID van Tools4ever in te zetten als centraal toegangspunt kunnen gebruikers zowel intern als extern middels Single Sign-On (SSO) en eventueel (eenmalige) 2FA inloggen. Hierdoor hoeven gebruikers slechts één keer in te loggen waarbij de software automatisch de inlogprocedures van iedere volgende applicatie afwerkt en biedt het alternatieven voor het gebruik van een smartphone.

Single Sign-On (SSO) en 2-Factor authenticatie

Met HelloID hebben gebruikers met één keer inloggen (SSO) en eventueel (eenmalige) 2FA toegang tot al hun bedrijfsapplicaties. Indien er in de bestaande situatie vanuit diverse applicaties (zoals Nedap ONS en AFAS Insite) verschillende 2FA-methoden worden geforceerd, breng je dit met HelloID eenvoudig terug naar één. Aan de hand van de afdeling, plaats, tijd en device is het mogelijk toegangsregels voor het portaal of specifieke applicaties in te stellen. Zodat je voor ieder scenario het juiste beveiligingsniveau van de authenticatie kunt kiezen. HelloID verzorgt de volledige registratie van wie welke applicaties gebruikt, op welk moment en vanaf welke locatie. Hierdoor ben je automatisch compliant aan normeringen zoals BIO, ISO27001, NEN 7510 en de GDPR/AVG.

HelloID in combinatie met authenticatiesleutel

Voor het ontvangen van een verificatiecode (2FA) is een smartphone nodig en deze heeft niet iedereen altijd bij de hand. Daarnaast is het aanschaffen en beheer van zakelijke smartphones erg kostbaar. HelloID ondersteunt daarom bekende authenticatiesleutels, zoals de YubiKey en OTP Hardewaretoken. Voor een paar tientjes zorg je met deze handzame hardware security keys voor een zeer veilige en tegelijkertijd gebruiksvriendelijke toegang tot applicaties.

Een security key zoals de YubiKey, steekt men in een usb slot van een laptop, smartphone of tablet, de OTP Hardewaretoken wordt los gebruikt. Met één klik op de security key wordt automatisch de identiteit van de gebruiker in combinatie met een eenmalige toegangscode verstuurd. Na deze handeling heeft de gebruiker direct toegang tot een persoonlijk dashboard met alle applicaties en data. Er kan dus veilig gebruik worden gemaakt van gedeelde tablets, wat veel voorkomt in zorgorganisaties.

HelloID in combinatie met de YubiKeyHelloID in combinatie met de YubiKey

Veilig en snel toegang tot al je applicaties en systemen

  • Eén portal, één gebruikersnaam en wachtwoord, dus snelle toegang tot alle applicaties;
  • Verhoogt effectiviteit, productiviteit en gebruikerservaring;
  • Mogelijk om met een security key volledig wachtwoordloos in te loggen (dit is niet verplicht);
  • Betere en makkelijkere naleving van wet- en regelgeving;
  • Eenvoudige inzet van 2-Factor Authenticatie;
  • Mogelijkheid om extra toegangsregels toe te voegen voor het portaal of specifieke applicaties (aan de hand van afdeling, plaats, tijd en device);
  • Het Cloud portaal is altijd en overal beschikbaar.

Meer informatie

HelloID biedt tegen een lage investering een veilige, efficiënte en gebruiksvriendelijke oplossing! Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? Neem gerust contact op met één van onze accountmanagers of maak direct een afspraak.