}

Eenvoudig inloggen voor jonge leerlingen met een QR-badge

Leren en technologie gaan goed samen. Steeds meer scholen gebruiken technologie dan ook als middel om het leren te verbeteren en kinderen voor te bereiden op de moderne samenleving. Je ziet waarschijnlijk al in je eigen omgeving dat kinderen op jonge leeftijd gebruik maken van bijvoorbeeld een iPad en vaak sneller dan volwassenen de weg weten te vinden naar hun favoriete spelletje of video op YouTube. Als het thuis zo makkelijk gaat, dan ook op school toch? Er komen echter wat uitdagingen kijken bij technologie in het onderwijs zoals de kosten, administratie en het gebruiksgemak. Dit laatste is vooral een belangrijk aandachtspunt voor de jongere leerlingen of leerlingen met speciale behoeften.

Softwarebedrijven besteden veel tijd van hun ontwerpproces aan de gebruikerservaring (UX) en gebruikersinterface (UI) van hun producten. Deze producten zijn echter meestal gericht op een adolescente of volwassen gebruiker. Op een school zijn de jongste leerlingen 4 jaar oud en er kunnen leerlingen zijn met speciale behoeften. Acties die eenvoudig te gebruiken zijn voor een ‘typische gebruiker’ zijn voor deze doelgroep veel moeilijker. Vaak wordt er daarom gekozen met groepsaccounts te werken, kinderen allemaal hetzelfde wachtwoord te geven of de leraar helpt de leerlingen persoonlijk. Dit neemt niet alleen kostbare instructietijd van de klas weg, maar het is ook niet veilig. Dit leidt ertoe dat leerlingen buiten de eLearning-omgeving worden gehouden. Zonde, aangezien uit onderzoek van Universiteit Utrecht, Universiteit Leiden en Oberon, blijkt dat digitale leermiddelen positieve effecten heeft op de leerprestaties [1].

De hele klas binnen tien seconden aan de slag

HelloID Access Management maakt het mogelijk om het loginproces voor kinderen in het basisonderwijs enorm te vereenvoudigen. In plaats van het meermaals intikken van een gebruiksnaam en wachtwoord scannen zij eenmalig hun QR-code die de standaard gebruikersnaam en wachtwoord vervangen. Dit biedt studenten van alle leeftijden en verschillende niveaus een eenvoudige manier om toegang te krijgen tot hun eLearning-omgeving. De QR-codes worden vaak op een studentenbadge geplakt. Met deze QR-badge hoeft de leerling alleen het pasje voor de camera van hun Google Chromebook, Windows laptop, iPad of Android tablet te houden. De software scant de QR-code op het pasje en identificeert de leerling. De hele klas kan zo binnen tien seconden aan de slag.

Op een leuke manier bezig zijn met technologie

Het HelloID portaal (of een ander desgewenst portaal zoals Sharepoint of een DLWO) is volledig naar eigen smaak in te richten. Door gebruik te maken van de QR-badge kunnen leerlingen van elke leeftijd overal en altijd toegang krijgen tot hun digitale leermiddelen en toetsen, zonder verdere inlogacties. In het onderwijs zouden alle leerlingen gebruiken moeten kunnen maken en profiteren van de leermiddelen waarover zij beschikken. Het is voor leerlingen een leuke en eenvoudige manier om met technologie bezig te zijn en ze voor te bereiden op de toekomst.

Stichting SPOM nam als eerste onderwijsinstelling deze nieuwe en innovatieve Single Sign-On service in gebruik. Zij hebben ondervonden dat de tijd die benodigd is voor het inloggen enorm is gereduceerd en tegelijkertijd heeft de adoptie en het gebruik van ICT in de klas een enorme vlucht genomen. Leraren die voorheen terughoudend waren om naast papier ook digitale leermiddelen in te zetten hebben nu de op hun scholen gebruikte Chromebooks omarmt. Het resultaat voor het onderwijs? Meer tijd voor lessen, betere prestaties en veiliger werken.

Meer weten over de HelloID QR-badge?

Meer informatie over de HelloID QR-badge vindt u in onze productflyer en/of neem contact op met een van onze accountmanagers.

Meer informatie over HelloID: Download HelloID whitepaper

 

[1] https://www.nro.nl/wp-content/uploads/2018/05/405-15-823-4-Omgaan-met-verschillen-met-behulp-van-ict-verslag-van-een-landelijk-onderzoek-naar-leraar-en-leerlinggestuurd-leren.pdf

Partnership Workspace 365 en Tools4ever

Met trots kondigen wij onze integratie met Workspace 365 aan. Cloud desktopdienstverlener Workspace 365 en Tools4ever bieden gezamenlijk een totaalpropositie: een geavanceerde intuïtieve desktop service met een geavanceerd Identity Management oplossing.

Lees meer

Eenvoudig en veilig inloggen met FIDO2 standaard

Met de implementatie van de FIDO2 standaard in onze HelloID software wordt het inlogproces nog makkelijker en veiliger gemaakt. FIDO2 is ontwikkeld als zelfstandige authenticatiemethode, een alternatief voor wachtwoorden waarmee bewezen kan worden wie je bent. Wat is FIDO2 precies en hoe werkt het?

Lees meer

Access Management, FIDO2, HelloID, Security keys, hardwaretoken, YubiKey, OTP Hardewaretoken, security, authentication

Vijf punten die elke leidinggevende moet weten over Identity & Access Management

Zonder een gecentraliseerde Identity & Access Management (IAM) oplossing in een organisatie wordt de authenticatie en autorisatie van technische platforms meestal beheerd door het IT-personeel. Gezien het risico op menselijke fouten, de werklast voor de helpdesk en onderhoud van een dergelijk model, is het veel efficiënter en veiliger om voor een gecentraliseerde IAM-oplossing te kiezen.

Lees meer

IAM, Access Management, Voordelen IAM, Automatisering, Beveiliging, Kostenbesparend, Bedrijfsflexibiliteit, Wet- en regelgeving, IAM in de Praktijk

Inloggen met two-factor zonder smartphone met de YubiKey

Alleen inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord is in veel gevallen niet voldoende, daarom wordt er extra verificatie (2FA) vereist. Een extra verificatie kan zijn een SMS-bericht, email of soft token: Google Authenticator, Microsoft Authenticator, etc. Voor het ontvangen van een verificatiecode is in veel gevallen een smartphone nodig. Echter, beschikt niet iedereen over een (zakelijke) smartphone. Daarnaast is het aanschaffen en beheer van zakelijke smartphones erg kostbaar.

Lees meer

IAM, HelloID, Access Management, security keys, authenticatiesleutel, YubiKey, security, authenticatie, 2FA, MFA, iOS, Apple, Safari

5 redenen waarom zorgorganisaties een Identity & Access Management oplossing moeten overwegen

Informatiebeveiliging en privacy, iets waar iedere zorgorganisatie mee te maken heeft. Het realiseren, het beheren en het beheersbaar houden van authenticatie, autorisatie en toegang van verschillende gebruikers tot de diverse systemen, applicaties en informatie is vaak een grote uitdaging. Een Identity & Access Management (IAM) oplossing kan het verschil maken in de inspanningen van een organisatie om dat te bereiken.

Lees meer

Identity Access Management, NEN7510, AVG, BIO, patientgegevens, security, informatiebeveiliging, 2FA