Beschrijving

Afhankelijk wat een medewerker doet in de organisatie moet hij of zij bepaalde IT-diensten geleverd krijgen om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. De IT-diensten kan toegang zijn tot gegevens (teams, mailbox, shares), licenties (ECD/ERP systeem, Rapportages, etc.)  hardware (laptop, telefoon, etc.).

Op basis van gegevens uit het HR systeem (functie + afdeling) in combinatie met een rollenmodel is het mogelijk om de uitgifte van de IT-diensten op een veilige manier te automatiseren. Het rollenmodel is hiermee een cruciaal onderdeel en in feite het brein van je IAM-oplossing.

Het inrichten van een rollenmodel wordt door organisaties echter ook vaak als de grootste drempel gezien om te starten met de implementatie van een moderne IAM-oplossing. Veel organisaties hebben immers nog helemaal geen rollenmodel op papier staan. Zijn er wel eens mee begonnen maar er ook weer mee gestopt doordat ze zoveel uitzonderingssituaties tegenkwamen. Willen eerst hun functiehuis harmoniseren of op orde krijgen. Of hebben simpelweg een te lage bezetting om ermee te starten daar het als een enorm project wordt ingeschat en ze er als een berg tegenop zien. Kortom, er zijn tal van argumenten om een IAM-implementatie uit te stellen. Compliant worden en blijven zonder rollenmodel is echter ook geen optie.

Hoe kan je toch komen tot een gevuld rollenmodel?

In dit webinar laten we zien hoe smart role mining via HelloID kan worden ingezet om snel en met beperkte inspanning een rollenmodel te definiëren. Door een unieke combinatie van HR en user netwerk data is het mogelijk om inzicht te krijgen in welke rollen zich in je organisatie bevinden, of deze automatisch uitgedeeld kunnen worden of dat ze beter als optioneel aanvraagbare rol opgezet kunnen worden. Een praktische aanpak die we graag in 1 uur aan je willen uitleggen.

Gestelde vragen en onze antwoorden

De vragen die gedurende de sessie zijn gesteld en onze beantwoording hiervan verschijnen ongeveer een week na het webinar op deze pagina.