Respect Zorggroep

Respect Zorggroep verhelpt vervuiling in rechten

Respect Zorggroep

Respect Zorggroep

  • Maatwerk tool voor user account management vervangen door bewezen oplossing.
  • Één enkele login voor eindgebruikers om toegang te krijgen tot hun applicaties.
  • Reduceren van fouten in rechtenstructuur, verminderde druk op de helpdesk en vergroten gebruikersgemak.

Respect Zorggroep verhelpt vervuiling in rechten

Respect Zorggroep Scheveningen omvat de woonzorgcentra Het Uiterjoon en Deo Gratias, seniorencomplex Prins Willemhof, verpleeghuis Bosch en Duin en Respect Thuiszorg. De circa 800 medewerkers leveren verpleging, verzorging en thuiszorg aan ongeveer 1.200 cliënten in Scheveningen en omstreken. Kevin Berkhof is Hoofd ICT bij Respect Zorggroep en probeert voortdurend verbeteringen aan de IT-omgeving aan te brengen. “Ruim 7 jaar geleden hebben wij een eigen tool ontwikkeld voor het verstrekken van rechten op basis van de functie van een medewerker. Echter, dit product is nooit echt geworden wat wij voor ogen hadden. Medewerkers die in dienst kwamen, ontvingen wel een user account. Maar de uitdienst procedure was niet strak geregeld waardoor user accounts actief bleven. E-mailboxen en toegang tot homedirectories werden vaak niet of onjuist aangemaakt en het kwam voor dat medewerkers veel te veel rechten hadden.” Kevin Berkhof ging daarom op zoek naar een geschiktere oplossing.

“Ik kan met zekerheid zeggen dat Tools4ever bijdraagt aan een betere IT-omgeving voor ons.”

Kevin Berkhof, Hoofd ICT bij Respect Zorggroep

Eerstelijns helpdesk ontlast

Een combinatie van factoren zorgde ervoor dat Respect Zorggroep bij Tools4ever uitkwam. In een eerder stadium zocht Kevin Berkhof op het internet al naar de mogelijkheden om het personeelsinformatiesysteem Beaufort te koppelen aan de Active Directory. Vervolgens hoorde hij de naam Tools4ever toen hij met leverancier UNIT4 sprak over een soortgelijke automatische koppeling met UNIT4 Cura. Kevin Berkhof vertelt hierover: “Het was duidelijk dat Tools4ever hier verstand van moest hebben. Toen wij in contact kwamen met Tools4ever hadden wij een goed gevoel bij de pragmatische aanpak van de organisatie. Dit past bij onze organisatie en daarom klikte het goed.”

Alle verzoeken die bij de eerstelijns helpdesk van Respect Zorggroep binnenkomen worden nu afgehandeld via Tools4evers oplossing UMRA. De helpdeskmedewerkers beschikken over standaard UMRA formulieren voor onder meer het toekennen van rechten en het koppelen van tokens (voor extern intern) aan gebruikers. Rechten worden toegekend op basis van de functie of de afdeling waar de medewerker werkt (RBAC). ” Helpdeskmedewerkers kunnen zo eenvoudig aanpassingen doen zonder dat zij direct toegang hebben tot het netwerk”, aldus Kevin Berkhof. ” Daarnaast worden alle handelingen gelogd en kunnen wij eenvoudig terugzien wie welke wijziging heeft aangebracht.”Tevens is er met UMRA een koppeling gecreëerd tussen Beaufort en de Active Directory waardoor automatisch synchronisatie tussen beiden plaatsvindt. Nieuwe medewerkers worden ingevoerd in Beaufort en binnen 2 uur is er een AD account gemaakt.

Oplossing voor complexe wachtwoorden

Omdat NEN7510 eist dat de medewerkers van Respect Zorggroep gebruik maken van complexe wachtwoorden, wilde de organisatie het voor haar gebruikers gemakkelijker maken. Naast UMRA implementeerde Respect Zorggroep ook de single sign on oplossing van Tools4ever, E-SSOM. Kevin Berkhof over de noodzaak: “Onze medewerkers dienen soms 4 à 5 combinaties van wachtwoorden en gebruikersnamen te onthouden. Het risico daarvan is dat zij wachtwoorden gaan noteren en bewaren op onveilige plaatsen, bijvoorbeeld op briefjes onder het toetsenbord.” Dankzij E-SSOM loggen gebruikers nu eenmalig in waarna de voor hen geautoriseerde applicaties direct openen. Voorbeelden van applicaties die met single sign on toegankelijk zijn gemaakt zijn Beaufort, UNIT4 Cura, Axxerion, eMadows, het elektronisch voorschrijfsysteem en alle modules van het intranet.

Bijdrage aan betere omgeving

Volgens Kevin Berkhof kunnen veel zorginstellingen voordeel halen uit de software die Tools4ever biedt. “Van alle leveranciers en producten die ik voor onze organisatie spreek en gebruik, ben ik over de producten van Tools4ever en het contact met hen het meest tevreden. Ik kan met zekerheid zeggen dat Tools4ever bijdraagt aan een betere IT-omgeving voor ons.”