}

Koppeling met SAP

Koppeling met SAP

Veel organisaties stroomlijnen hun operaties met de SAP Business Suite, bestaande uit een ERP-systeem, CRM-systeem, PLM-systeem en vele andere systemen. Mutaties in het personeelsbestand (promotie, wisselen van afdeling, etc.) resulteren in wijzigingen in andere systemen, waaronder ook de gebruikte SAP-systemen. Het gaat dan in veel gevallen om het aanmaken van een nieuwe user in SAP, het tijdig verwijderen of blokkeren van een gebruiker ten behoeve van licentiemanagement en toegangsmanagement of het toekennen van nieuwe rollen in SAP. Het handmatig doorvoeren van mutaties in SAP is tijdrovend, duur en lastig.

User management voor SAP

Daarom biedt Tools4ever de mogelijkheid om met behulp van IAM het gebruikersbeheer voor SAP te automatiseren, waardoor dit proces gecentraliseerd en vereenvoudigd wordt. IAM kan met ieder willekeurig SAP-systeem koppelen. Dit proces begint bijvoorbeeld met een IAM-koppeling met SAP HRM (auto provisioning). Wijzigingen binnen SAP HRM worden automatisch door IAM gedetecteerd en verder verwerkt in het netwerk en SAP-systemen. Voor een nieuwe medewerker wordt bijvoorbeeld automatisch een e-mailaccount aangemaakt, groepslidmaatschappen opgezet en de toegang tot- en rollen voor SAP en andere applicaties gerealiseerd (downstream provisioning). IAM biedt alle functionaliteit die binnen SAP in het programma SU01 (SAP User Management) voorhanden is.

Naadloze integratie met SAP

Tools4ever maakt voor de integratie met SAP gebruik van de bestaande standaard functionaliteit binnen SAP. Hierdoor hoeven er aan de SAP-kant dus geen technische veranderingen doorgevoerd te worden. Er komt dus geen complex en duur SAP-installatietraject bij kijken.