SECTOR

Onderwijs

Als onderwijsinstelling staat de groei en ontwikkeling van je leerlingen centraal. Met de unieke uitdagingen van vandaag de dag, is een veilige en geautomatiseerde oplossing voor gebruikersbeheer de sleutel tot succes in elke onderwijsinstelling. Verminder de IT-lasten en zet de klasdeuren wijd open naar efficiëntie met HelloID, onze cloud identity & access management oplossing. Het is tijd om de schoolbel te luiden voor een nieuwe tijdperk in onderwijsmanagement!

In het onderwijs draait alles om het creëren van een stimulerende en veilige leeromgeving. Een belangrijke voorwaarde hiervoor is snelle en eenvoudige toegang tot de juiste systemen en informatie voor docenten, leerlingen, personeel en ouders/verzorgers. Tegelijkertijd is het garanderen van de privacy van gegevens en naleving van regelgeving van cruciaal belang. Het is een levendige dans tussen toegang en controle, en HelloID treedt op als jouw perfecte danspartner.

De complexe opzet van verschillende bronsystemen die tegelijkertijd ook doelsystemen zijn, evenals de vele rechten per klas, mentorgroep, jaar, en cohor brengen uitdagingen met zich mee. HelloID is een uitgebreide IAM-oplossing die speciaal is ontworpen met het oog op deze dynamische uitdagingen.

  • Automatiseer je wijzigingen in een oogwenk
    Dankzij HelloID worstel je nooit meer nachtenlang met een bulk aan wijzigingen.
  • Organiseer je complexe rechten eenvoudig en dynamisch
    Je krijgt de zekerheid dat gebruikers alleen toegang hebben tot de informatie die nodig is en nooit over onnodige rechten beschikken.
  • Verbind je bron- en doelsystemen moeiteloos
    Door de integraties die HelloID mogelijk maakt is het managen van toegang net zo gemakkelijk als het ABC!
icon_efficiency

Efficiënte in-, door- en uitstroom

HelloID automatiseert het in-, door- en uitstroomproces, waardoor je tijd bespaart en fouten minimaliseert. Dit geldt zowel voor leerlingen, ouders en verzorgers als medewerkers. Dankzij de IAM-oplossing heb je minder hoofdbrekens en meer tijd voor wat écht telt: het onderwijs.

icon_security

Veilig beheer van gegevens

Met HelloID’s krachtige autorisatiematrix kun je strikte toegangscontroles instellen ter bescherming van leerling- en medewerkersgegevens. Met het gebruik van dynamische permissies minimaliseer je de beheerlast per gebruiker rondom het toekennen van autorisaties.

icon_compliancy

Compliance met regelgeving

Onderwijsinstellingen zijn met behulp van de cloudbased IAM-oplossing aantoonbaar compliant met relevante wet- en regelgeving, zoals de AVG en ISO 27001.

Beheer van gebruikersmutaties in bulk rond de start van het schooljaar

De start van het schooljaar brengt altijd een vloedgolf aan gebruikersmutaties met zich mee. Met HelloID automatiseer je dit proces naadloos, zorg je voor een tijdige toevoeging en verwijdering van accounts, en elimineer je menselijke fouten. Zo maak je de overgang naar een nieuw schooljaar gestroomlijnd en efficiënt.

Integratie met verschillende databronnen

Data-integratie kan complex zijn, met verschillende bronnen voor leerlingen, personeel, docenten en ouders/verzorgers. HelloID biedt een gestroomlijnde oplossing voor het realiseren van een consistente en accurate data-uitwisseling. Dit verbetert de samenwerking, vermindert de kans op fouten, en maakt informatiemanagement voor jou beter beheersbaar.

Navigeren door een complex landschap met bron- en doelsystemen

Veel bronsystemen kunnen ook een doelsysteem zijn. De complexiteit die dit met zich meebrengt vraagt om een gespecialiseerde aanpak. Met HelloID’s bron- en doelconnectoren, inclusief dynamische permissies, heb je een oplossing die past bij de unieke behoeften van jouw onderwijsinstelling. De heldere structuur en het beheergemak zorgen voor een soepele werking van jouw IT-landschap.

Beheer van veel rechten per klas, vak, mentorgroep, jaar en cohort

Het beheer van rechten in het onderwijs kan een uitdagende taak zijn. HelloID maakt het toewijzen en beheren van rechten foutloos en efficiënt. Of het nu gaat om individuele klassen, vakken, mentorgroepen, jaren of cohorten, HelloID zorgt ervoor dat toegang en autorisatie altijd passend en onder jouw controle zijn.

Codarts

“Identity Management vormt de spil in onze dienstverlening. We zochten dan ook een betrouwbare partner met een vooruitstrevende oplossing, een heldere productvisie en een echte ‘klik’ met onze mensen. Tools4ever heeft dat met de HelloID service en hun partner QAP360 volledig waargemaakt.”

Roberto Barros AndradeCodartsLees klantverhaal
Codarts

Boek een demo

Klaar om HelloID in actie te zien?

Gratis demo inplannen