HelloID biedt Active Directory login voor Google Chromebook

HelloID biedt Active Directory login voor Google Chromebook

Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity Governance & Administration (IGA), integreert HelloID in Chromebook. HelloID is een cloud portaal dat eindgebruikers met Single Sign-On functionaliteit eenvoudig, snel en veilig toegang geeft tot Webapplicaties op hun smartphone, tablet en/of laptop.

Chromebook is een uitgeklede variant van de laptop, gericht op gebruikers die werken met webapplicaties. Chromebook draait op Chrome OS, een lichtgewicht besturingssysteem, dat ontwikkeld is voor gebruik buiten het bedrijfsnetwerk.

Standaard log je op een Chromebook in met een Google-account. Via HelloID is het mogelijk om een eindgebruiker met zijn Active Directory account in te laten loggen in plaats van het Google Account. Als eindgebruiker scheelt dit weer het onthouden van een extra gebruikersnaam/wachtwoord combinatie. Voor de IT-afdeling is deze oplossing vooral interessant, omdat het bijdraagt aan het verhogen van de veiligheid, door het verkrijgen van volledige controle over de toegang tot applicaties. Zo kunnen er strenger eisen worden gesteld aan de gebruikte wachtwoorden en toegang centraal worden ontleend of ontzegd. Tevens worden alle gebruikersacties vastgelegd in uitgebreide logging wat ervoor zorgt dat organisaties voldoen aan de gestelde compliancy eisen.

Authenticatie van de gebruiker verloopt dus direct via de Identity Provider van de organisatie, zoals Active Directory, ADFS, of LDAP. HelloID verzorgt niet alleen de authenticatie maar toont tevens één portaal waar alle applicaties met Single Sign-On te gebruiken zijn. Het voordeel voor de eindgebruiker is dat hij effectiever en dus productiever kan werken, omdat hij beschikt over één overzichtelijk portaal, waarbij alle noodzakelijke applicaties direct beschikbaar zijn en waarbij hij maar één keer hoeft in te loggen.

Google Chromebook is een uiterst geschikte oplossing voor gebruikers die voornamelijk webapplicaties gebruiken. Denk hierbij aan studenten en ambulante medewerkers, zegt Jacques Vriens, directeur bij Tools4ever. Onze Single Sign-On oplossing HelloID vult dit uitstekend aan doordat de gebruiker maar één keer hoeft in te loggen om direct toegang te krijgen tot al zijn webapplicaties, onafhankelijk van waar hij zich bevindt.

< terug naar overzicht