Tools4ever lanceert geïntegreerde data governance oplossing

Tools4ever lanceert geïntegreerde data governance oplossing

Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity Governance & Administration (IG&A), kondigt haar nieuwe data governance oplossing ERAM aan. Door de koppeling van ERAM aan Active Directory en het NTFS-filesysteem, is het mogelijk om de bedrijfsgevoelige informatie te beschermen en het lekken ervan tegen te gaan.

Enterprise Resource Authorization Manager (ERAM) is ontwikkeld om inzicht te krijgen in de autorisaties van ongestructureerde data. Meer dan 80% van de bedrijfsgegevens wordt door medewerkers, binnen en buiten het bedrijfsnetwerk, ongestructureerd opgeslagen.

Hoeveelheid informatie plus de complexiteit van de rechtenstructuur in combinatie met de verscherpte wet- en regelgeving (bijv. wet datalekken) leidt ertoe dat garanties op de bescherming van deze data niet kunnen worden weergegeven.

ERAM genereert noodzakelijke business intelligence rapporten die de toegangsrechten tot ongestructureerde data inzichtelijk maakt. Het dashboard biedt zowel inzicht in alle gebruikers die tot een bepaalde resource toegang hebben als andersom, alle resources waarop een enkele gebruiker recht heeft. Hiermee wordt inzicht verkregen in mogelijke conflicten en non-compliance risico’s verborgen in de dagelijkse operatie.

ERAM geeft inzicht in de toegangsrechten van belangrijke bedrijfsgegevens. Zo zie je meteen wie toegang heeft tot welke data, wie de eigenaar is en wie welke gegevens benadert, zegt Jacques Vriens, directeur bij Tools4ever. In combinatie met onze Identity en Access Managementoplossing (IAM) ontstaat een krachtige oplossing, waarmee eenvoudig inzicht kan worden verkregen wie welke rechten tot de bedrijfsdata heeft en welke hij of zij behoort te hebben. Op basis van onverwachte toegang tot data waarvoor geen autorisatie gegeven had moeten worden, kan zo worden bepaald of de rechten aangevuld of juist verwijderd dienen te worden.

< terug naar overzicht