Tools4ever ondersteunt YubiKey en andere security keys

Tools4ever ondersteunt YubiKey en andere security keys

Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity en Access Management oplossingen, ondersteunt nu ook de bekende YubiKey en andere authenticatiesleutels. Deze handzame hardware security keys zorgen voor een goedkope, zeer veilige en tegelijkertijd gebruiksvriendelijke toegang tot applicaties.

YubiKey OTP token
YubiKey hardware OTP token

Hardware keys zoals de YubiKey vormen een belangrijke aanvulling op de bestaande toegangsmethodes van de HelloID cloud-based Single Sign-On oplossing. HelloID ondersteunt al meerdere Multi Factor Authenticatie methodes voor extra toegangsbeveiliging, van SMS en email tot de Push to Verify app. Met de implementatie van de open authenticatie standaard FIDO2 is het nu ook mogelijk de nieuwste generatie hardware security keys te gebruiken, waaronder de populaire YubiKey.

De YubiKey heeft bijvoorbeeld het formaat van een kleine USB stick. De gebruiker steekt de key in een usb slot van een laptop, smartphone of tablet. Met één klik op de YubiKey wordt automatisch de identiteit van de gebruiker in combinatie met een eenmalige toegangscode verstuurd. De FIDO2 standaard verzorgt een volledig veilige authenticatieprocedure tussen de key en de HelloID applicatie. Na deze handeling heeft de gebruiker direct toegang tot een persoonlijk dashboard met alle applicaties en data.

FIDO2 is ontwikkeld als zelfstandige authenticatiemethode. Een extra beveiligingsniveau wordt bereikt door FIDO2 te gebruiken in combinatie met andere checks zoals een gebruikersnaam en wachtwoord. De YubiKey is in zulke Multi Factor Authenticatie (MFA) scenario’s nog veiliger en gebruiksvriendelijker dan bestaande authenticatie apps op bijvoorbeeld de eigen smartphone.

Tjeerd Seinen, mede-oprichter Tools4ever: Met de implementatie van de FIDO2 standaard ondersteunt Tools4ever nu een breed assortiment aan security keys, waaronder YubiKey. Hiermee ontsluiten we een nieuwe generatie van extreem veilige en tegelijkertijd bijzonder gebruiksvriendelijke authenticatiemethodes voor onze HelloID cloud-based Single Sign-On oplossing.

Klanten kunnen YubiKey en andere security keys toepassen in hun HelloID omgeving naast de al gebruikte authenticatiemethodes. Men kan er bijvoorbeeld voor kiezen specifieke medewerkers die met zeer gevoelige informatie werken van een YubiKey te voorzien. Ook kan worden gestart met een trial om de gebruikersacceptatie te evalueren.

Wilt u meer informatie ontvangen en/of benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie zijn? Maak direct een afspraak of neem contact met ons op.

< terug naar overzicht