Tools4ever levert complete Identity- & Access Management oplossing aan TriviumMeulenbeltZorg

Tools4ever levert complete Identity- & Access Management oplossing aan TriviumMeulenbeltZorg

Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity Governance & Administration (IGA), heeft een overeenkomst afgesloten met TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) voor de afname van haar complete productportfolio. Jaarlijks vinden er binnen TMZ ruim 4.000 mutaties in dienstverbanden plaats. Met behulp van User Management Resource Administrator (UMRA) van Tools4ever automatiseert TMZ het aanmaken en beheren van digitale identiteiten, voortvloeiend uit al deze mutaties. Daarnaast implementeert TMZ de oplossingen Enterprise Single Sign On Manager (E-SSOM) en Self Service Reset Password Management (SSRPM) voor vereenvoudigd wachtwoordbeheer alsook koppelingen met diverse applicaties. Het resultaat van deze implementaties is dat TMZ meer personeel en resources vrij kan maken voor het verlenen van zorg.

UMRA beheert de levenscyclus van accounts middels een intelligente koppeling tussen het HR-systeem en de primaire systemen, waaronder Active Directory, Exchange en zorgapplicatie Caress. Dit zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers die aangemaakt worden in het HR-systeem automatisch een account krijgen, voorzien van de juiste autorisaties. Ook de mutaties in bestaande contracten en dienstverbanden worden door UMRA direct doorgevoerd in het netwerk. Daarnaast zorgt de koppeling met Caress ervoor dat medewerkers automatisch op basis van hun functie en afdeling een rol met bijbehorende rechten toegewezen krijgen in het zorgdossier van Caress.

De medewerkers van TMZ werken met diverse applicaties die allen een eigen gebruikersnaam en wachtwoord vereisen. Om de problematiek met verschillende inloggegevens weg te nemen en de inlogtijd te reduceren, zet TMZ de Single Sign On oplossing van Tools4ever, E-SSOM, in. Een medewerker heeft hierdoor na het inloggen met hun AD account direct toegang tot de applicaties zonder opnieuw een wachtwoord en/of gebruikersnaam in te vullen. Met SSRPM kunnen medewerkers van TMZ bovendien hun eigen AD-wachtwoord resetten, zodat zij altijd toegang hebben tot hun persoonlijke omgeving, MijnTMZ. Een wachtwoordwijziging wordt automatisch gesynchroniseerd met het zorgdossier door middel van de tool PSM. Met PCM, de wachtwoordcomplexiteit tool van Tools4ever, wordt het wachtwoord gevalideerd aan de complexiteitseisen die door de organisatie zijn gesteld. De medewerker heeft hierbij het voordeel dat tijdens het invoeren dynamisch wordt getoond of het nieuwe wachtwoord voldoet aan de regels.

“De vele mutaties die handmatig uitgevoerd moesten worden, kostten veel tijd en resulteerden in fouten”, aldus Erwin Suthof. “Dit was een reden om het account beheer te automatiseren. Bij ons gaat het vooral om de kwaliteit van de zorg. Door het automatiseren hebben wij meer handen aan het bed en daar doen we het voor.”

Lees hier het volledige referentieverhaal.

< terug naar overzicht