SSO ook buiten het bedrijfsnetwerk

HelloID

;

Snel, veilig en eenvoudig inloggen met HelloID

Dashboard HelloIDMedewerkers willen het liefst eenvoudig en snel in kunnen loggen op hun applicaties, zonder de vele wachtwoorden te hoeven onthouden. Tools4ever biedt Single Sign-On (SSO) oplossingen, waarmee de vele wachtwoorden die eindgebruikers hebben worden teruggebracht naar één wachtwoord.

HelloID is een cloud gebaseerde Single Sign-On oplossing waarmee medewerkers met maar één keer inloggen ook buiten het bedrijfsnetwerk snel, eenvoudig en veilig hun webapplicaties kunnen openen op een laptop, tablet of smartphone. Het voordeel is dat de gebruiker de verschillende gebruikersnaam- en wachtwoordcombinaties niet meer op hoeft te schrijven. Dit verhoogt de veiligheid. In situaties waarbij er twijfel bestaat over de identiteit van de gebruiker, zoals bijvoorbeeld een inlogpoging vanaf een onbekende locatie, biedt 2 factor authenticatie met een SMS pincode, een extra beveiliging. Daarnaast voorkomt HelloID het onnodig raadplegen van de IT-helpdesk als de gebruiker zijn wachtwoord vergeten is. HelloID ondersteunt de business met het naleven van de compliancy regels. Doordat gebruikers aanloggen via één portaal is er controle over de toegang en rechten per applicatie. Tevens wordt vastgelegd wie welke applicaties raadpleegt, op welk moment en van welke locatie. Omdat er nog maar één wachtwoord vereist is, kunnen er striktere policies worden vereist zoals het gebruik van sterke wachtwoorden en 2 factor authenticatie. HelloID ondersteunt alle webapplicaties.

Download whitepaper


Enhanced security and compliance with Single Sign-On

HelloID biedt niet alleen voordelen voor eindgebruiker. Het levert ook een verhoogde beveiliging van toegang tot applicaties en data op en helpt uw organisatie met het voldoen aan compliancy eisen. Wilt u inzicht krijgen hoe de security zelf geregeld is binnen HelloID, download dan hier het HelloID Security whitepaper.

HelloID: Portaal met snelkoppelingen naar uw cloudapplicaties

HelloID: Portaal met snelkoppelingen naar uw cloudapplicaties

HelloID is de IDaaS cloudoplossing van Tools4ever en kan voor de eindgebruiker op verschillende manieren worden aangeboden. Bijvoorbeeld via een algemeen bekende URL of naadloos geïntegreerd met het portaal van uw organisatie. Het doel is dat de eindgebruiker op een eenvoudige wijze het portaal weet te vinden en vervolgens laagdrempelig toegang krijgt tot de bedrijfsapplicaties.

Eenmaal ingelogd op het portaal vindt de eindgebruiker een overzicht van de beschikbare cloudapplicaties (bijvoorbeeld Google Apps, Salesforce, Office365, LinkedIn, Twitter). De eindgebruiker hoeft bij het openen van deze applicaties niet nogmaals in te loggen. Daarentegen kan hij direct aan de slag in de geopende applicatie. En dat maakt HelloID uiterst efficiënt.

;

Eenvoudig applicaties toevoegen en beheren

HelloID biedt via een beheerdersconsole organisaties zelf de mogelijkheid om HelloID te configureren en te beheren. Middels het console kan een beheerder eenvoudig nieuwe applicaties voor eindgebruikers toevoegen. Hierbij ondersteunt HelloID 100% van uw cloudapplicatielandschap, ook als een cloudapplicatie ongeschikt is voor SSO (bijvoorbeeld omdat SAML-ondersteuning ontbreekt). De console biedt honderden vooraf geconfigureerde applicaties en biedt daarnaast de mogelijkheid om eenvoudig zelf nieuwe applicaties toe te voegen. Indien een definitie van een applicatie wijzigt, wordt dit automatisch door Tools4ever aangepast.

Eenvoudig authenticatiemechanismen toevoegen

Voordat een eindgebruiker toegang krijgt tot het HelloID portaal moet hij zichzelf identificeren. Dit kan op basis van een wachtwoord, pincode via SMS, gezichtsherkenning, softtoken, etc. De functioneel applicatiebeheerder van HelloID kan per groep gebruikers de gewenste authenticatiemethode instellen. Zo kan het HelloID portaal volledig naar wens van de organisatie of individuele gebruiker worden aangepast en uitgebreid. HelloID heeft daarvoor een breed scala van interfaces om de authenticatie uit te voeren tegen een externe directory services, zoals SAML, LDAP, AD, SQL database, etc.. Zodra de eindgebruiker is ingelogd krijgt hij toegang tot het portaal en worden de iconen van de applicaties getoond waartoe hij toegang heeft.

Voordelen HelloID

Efficienter en productiever

Gebruikers zijn efficiënter en productiever

Omdat ze zonder ingewikkelde toegangsprocedures op elk moment vanaf ieder device (desktop, laptop, tablet en mobiele telefoon) eenvoudig en snel toegang hebben tot de cloud applicaties.

Reductie password reset calls

Gebruikersgemak

Gebruikers hoeven niet langer de vele wachtwoorden te onthouden van de diverse cloudapplicaties die zij gebruiken. Eenmaal ingelogd op het HelloID portaal kunnen zij met één druk op de knop toegang krijgen tot de benodigde cloudapplicaties. Het inloggen op iedere applicatie wordt automatisch verzorgt door HelloID en de eindgebruiker heeft een 100% SSO-ervaring.

100% single sign on

100% Single Sign-On

E-SSOM en HelloID zijn naadloos met elkaar geïntegreerd, waardoor het mogelijk is om eindgebruikers 100% SSO aan te bieden onafhankelijk van plaats, netwerkverbinding, end point device en de te benaderen applicatie.