Identity as a Service

HelloID

HelloID - Identity as a Service

Dashboard HelloIDDe wereld van Identity Management is snel aan het veranderen. Steeds meer applicaties worden verplaatst naar de Cloud en ook basale onderdelen zoals Citrix, Fileserver en de Active Directory staan op de nominatie om naar de Cloud verplaatst te worden. Dit geldt ook de onderdelen van Identity Management, zoals user account beheer, wachtwoord management, Single Sign On (SSO), RBAC en Self Service. Tools4ever heeft dit in een vroeg stadium onderkent en biedt met HelloID een volledige IdM oplossing aan in de cloud (IDaaS). 

HelloID: Portaal met snelkoppelingen naar uw cloudapplicaties

HelloID: Portaal met snelkoppelingen naar uw cloudapplicaties

HelloID is de IDaaS cloudoplossing van Tools4ever en kan voor de eindgebruiker op verschillende manieren worden aangeboden. Bijvoorbeeld via een algemeen bekende URL of naadloos geïntegreerd met het portaal van uw organisatie. Het doel is dat de eindgebruiker op een eenvoudige wijze het portaal weet te vinden en vervolgens laagdrempelig toegang krijgt tot de bedrijfsapplicaties.

Eenmaal ingelogd op het portaal vindt de eindgebruiker een overzicht van de beschikbare cloudapplicaties (bijvoorbeeld Google Apps, Salesforce, Office365, LinkedIn, Twitter). De eindgebruiker hoeft bij het openen van deze applicaties niet nogmaals in te loggen. Daarentegen kan hij direct aan de slag in de geopende applicatie. En dat maakt HelloID uiterst efficiënt.

Eenvoudig applicaties toevoegen en beheren

HelloID biedt via een beheerdersconsole organisaties zelf de mogelijkheid om HelloID te configureren en te beheren. Middels het console kan een beheerder eenvoudig nieuwe applicaties voor eindgebruikers toevoegen. Hierbij ondersteunt HelloID 100% van uw cloudapplicatielandschap, ook als een cloudapplicatie ongeschikt is voor SSO (bijvoorbeeld omdat SAML-ondersteuning ontbreekt). De console biedt honderden vooraf geconfigureerde applicaties en biedt daarnaast de mogelijkheid om eenvoudig zelf nieuwe applicaties toe te voegen. Indien een definitie van een applicatie wijzigt, wordt dit automatisch door Tools4ever aangepast.

Eenvoudig authenticatiemechanismen toevoegen

Voordat een eindgebruiker toegang krijgt tot het HelloID portaal moet hij zichzelf identificeren. Dit kan op basis van een wachtwoord, pincode via SMS, gezichtsherkenning, softtoken, etc. De functioneel applicatiebeheerder van HelloID kan per groep gebruikers de gewenste authenticatiemethode instellen. Zo kan het HelloID portaal volledig naar wens van de organisatie of individuele gebruiker worden aangepast en uitgebreid. HelloID heeft daarvoor een breed scala van interfaces om de authenticatie uit te voeren tegen een externe directory services, zoals SAML, LDAP, AD, SQL database, etc.. Zodra de eindgebruiker is ingelogd krijgt hij toegang tot het portaal en worden de iconen van de applicaties getoond waartoe hij toegang heeft.

Voordelen HelloID

Efficienter en productiever

Gebruikers zijn efficiënter en productiever

Omdat ze zonder ingewikkelde toegangsprocedures op elk moment vanaf ieder device (desktop, laptop, tablet en mobiele telefoon) eenvoudig en snel toegang hebben tot de cloud applicaties.

Reductie password reset calls

Gebruikersgemak

Gebruikers hoeven niet langer de vele wachtwoorden te onthouden van de diverse cloudapplicaties die zij gebruiken. Eenmaal ingelogd op het HelloID portaal kunnen zij met één druk op de knop toegang krijgen tot de benodigde cloudapplicaties. Het inloggen op iedere applicatie wordt automatisch verzorgt door HelloID en de eindgebruiker heeft een 100% SSO-ervaring.

100% single sign on

100% Single Sign-On

E-SSOM en HelloID zijn naadloos met elkaar geïntegreerd, waardoor het mogelijk is om eindgebruikers 100% SSO aan te bieden onafhankelijk van plaats, netwerkverbinding, end point device en de te benaderen applicatie.