Identity as a Service

HelloID

HelloID - Identity as a Service

Dashboard HelloID

HelloID is een moderne cloud-based Identity & Access Management (IAM) oplossing. Met één krachtige cloud oplossing heeft u een antwoord op de steeds complexer wordende Identity Management vraagstukken.

Succes van organisaties hangt steeds meer af van de mate waarin de interne ICT op orde is. Onder andere de verschuiving van onpremise naar de cloud vormt daarbij een uitdaging. Uw ICT afdeling voelt deze druk, die nog wordt verhoogd door steeds veeleisender wet- en regelgeving op het gebied van audits en beveiliging.

De veranderingen bieden ook kansen. Tools4ever biedt met HelloID een 100% cloud gebaseerde Identity Management oplossing waarmee goed kan worden ingespeeld op zowel de efficiency als de compliancy eisen. Met HelloID krijgen uw medewerkers een moderne, goed beveiligde en cloud based desktop vooral hun IT toepassingen. Het geeft u de mogelijkheid om medewerkers toegang te verlenen met de autorisaties die horen bij hun rol binnen uw organisatie. Dankzij de snelle implementatie tijd met weinig maatwerk en de beschikbaarheid in de cloud kunt u een goede en belangrijke stap maken met uw Identity Management. Tegen aanzienlijk lagere investeringen dan gebruikelijk en met minimale beheerkosten.

Access Management

Access Management

HelloID Access Management biedt medewerkers, partners en eventueel klanten eenvoudig en uniform toegang tot uw cloudapplicaties. Authenticatie vindt plaats via een login met gebruikersnaam en wachtwoord. Desgewenst kan two factor authenticatie worden ingezet als extra verificatie.

De gebruiker krijgt toegang tot een gebruiksvriendelijk dashboard op de laptop, tablet of smartphone. Dat dashboard toont via herkenbare iconen de eigen cloudapplicaties die met één muisklik worden geopend. De eindgebruiker hoeft in een sessie maar een keer in te loggen. HelloID ondersteunt alle gangbare Single Sign-On protocollen om gebruikers per cloudapplicatie automatisch te identificeren en authentiseren. Toepassingen die niet standaard zijn voorbereid op SSO kunnen via een ‘catch all’ mogelijkheid eenvoudig in HelloID worden geïntegreerd.

Self-Service en Workflow Management

Self-Service en Workflow Management

HelloID introduceert Self Service en Service Automation voor uw IT afdeling. Gebruikers kunnen zelf online toegang vragen tot applicaties of data. Hun manager kan met één klik goedkeuring geven waarna de wijziging volautomatisch wordt verwerkt in de ICT infrastructuur.

Met HelloID publiceert en beheert u eenvoudig uw eigen ICT product catalogus. Gebruikers hebben toegang tot de catalogus via een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke portal. Geautomatiseerde configuratieregels zorgen dat de productcatalogus automatisch up-to-date blijft. Een nieuwe share wordt bijvoorbeeld direct zichtbaar in de catalogus.

Via HelloID houdt de manager overzicht welke medewerkers actief zijn op de afdeling en welke licenties, applicaties, shares, etc. zij in gebruik hebben. Wijzigingen worden op een uniforme manier standaard afgehandeld en geregistreerd. Dit vermindert de werklast voor de helpdesk enorm en draagt bij aan een professionele en moderne uitstraling van uw ICT afdeling en bedrijf.

Data Management

Data Management

HelloID Data Management moderniseert het toegangsbeheer tot uw bedrijfsdata. Ingewikkelde en foutgevoelige beheeracties in het filesysteem en de Active Directory zijn dankzij HelloID verleden tijd. Een projectleider, afdelingsmanager of assistent kan als data owner zonder tussenkomst van de helpdesk zelfstandig de toegang tot folders en subfolders beheren. Ook kunnen medewerkers direct toegang aanvragen bij diezelfde data owner.

Via HelloID kan een data owner bijvoorbeeld groepen aanmaken, medewerkers automatisch lid maken van de juiste groepen, folders creëren of Access Control Lists (ACL’s) aan een folder toevoegen. Met HelloID kan het volledige databeheer voortaan worden uitgevoerd zonder de IT afdeling te belasten.


Afspraak maken

Wilt u meer weten of HelloID bij uw organisatie past? Dan komen we graag met u in contact voor een adviesgesprek.

Vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op. 

 

IAM in de Cloud

HelloID verzorgt Identity & Access Management (IAM) vanuit de cloud. U hoeft niet te investeren in een eigen infrastructuur met hardware, storage, security en Identity Managementsoftware. De installatie en configuratie is letterlijk een kwestie van uren en Tools4ever verzorgt het beheer van uw oplossing, inclusief automatische updates.

Zelf zorgt u alleen nog voor organisatie-specifieke zaken en dat is met HelloID zeer eenvoudig. De lagere kosten en minimale beheerwerkzaamheden gaan niet ten koste van de controle en veiligheid. Integendeel, Identity as a Service (IDaaS) van Tools4ever draait in een maximaal beveiligde Azure-omgeving die bovendien iedere 6 maanden grondig wordt gecontroleerd wordt door Deloitte Risk Services. Compliance aan de strengste securityeisen is dan ook gewaarborgd.