Farid Ouachour

Manager Consultancy

Waarom ben je bij Tools4ever gaan werken?

“Na mijn afstuderen kwam ik bij een heel groot bedrijf terecht waar ik met plezier heb gewerkt. Ik wilde me graag verder ontwikkelen, zowel in de breedte als in de diepte, maar doordat het zo’n grote organisatie was, bleek dat toch lastig en bureaucratisch. Ik heb toen mijn CV online gezet en werd door een recruiter aan Tools4ever gekoppeld. Ik had zo’n goed gevoel bij de gesprekken die ik daar had. De mogelijkheden die ik zou krijgen, waar het bedrijf zich mee bezig houdt, waar het in de toekomst naartoe wil, dat paste gewoon helemaal bij mij. Het sprak me ook erg aan dat het een relatief klein bedrijf is waar ik geen nummer ben. Ik heb ook een gesprek gehad met de directeur zelf, dat zegt al iets over de cultuur hier. Het is een hele platte organisatie met korte lijnen, daar was ik naar op zoek.”

Farid Ouachour

Wat maakt jouw werk inhoudelijk uitdagend?

“Na mijn eerste jaar bij Tools4ever kwam ik tot de conclusie dat ik hier meer heb geleerd dan in de 2,5 jaar dat ik daarvoor bij dat grote bedrijf werkte. Hier kreeg ik direct veel verantwoordelijkheid. Ik begeleid de implementatietrajecten van A tot Z. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het bepalen van de scope, voor het inzichtelijk maken van de klantwensen, de technische implementatie zelf en de training en begeleiding van de klant en de eindgebruikers. Al die verschillende facetten maken mijn werk afwisselend, spannend en uitdagend. Als consultant bij Tools4ever ben je meestal betrokken bij meerdere projecten. Daardoor zit ik dagelijks bij andere klanten, zie ik dus veel verschillende systemen en moet ik veel schakelen. Dit alles draagt bij aan de verdere ontwikkeling van mijn technische en softe skills. Dat maakt dat ik het hier na zes jaar nog steeds enorm naar mijn zin heb.”

“Prettig, zo’n platte organisatie met korte lijnen.”

Op welk project ben je trots?

“We hebben een project gedaan voor een grote gemeente in het noorden van Nederland. Drie jaar geleden waren we daar in de race om de opdracht binnen te halen, maar door diverse redenen zijn wij het destijds niet geworden. Een jaar later kwam de klant toch bij Tools4ever terug om te vragen of wij het alsnog konden doen, aangezien de partij die ze in eerste instantie hadden geselecteerd het niet was gelukt. Er was wel een voorwaarde, we moesten het project in 15 dagen doen in plaats van een jaar. Ik was verantwoordelijk voor dat project en we hebben binnen het gestelde tijdsbestek van 15 dagen goed werk kunnen opleveren waar de klant tevreden over was. Dus wij hebben in ruim twee weken een Identity Management oplossing kunnen neerzetten dat een andere leverancier in een jaar niet voor elkaar kreeg. Daar ben ik wel enorm trots op.”

Farid Ouachour

Manager Consultancy

< terug