Luigino Pirruccio

Senior Software Engineer / Lead Developer

Wat maakt Tools4ever een interessante werkgever?

“Security is een enorme groeimarkt. Tools4ever ontwikkelt IGA-software. Wij zijn hier dus bezig met het beheersbaar maken en houden van de toegang die werknemers van klanten hebben tot de bedrijfssystemen. Dat is, gezien de huidige ontwikkelingen op de securitymarkt, niet meer te doen zonder software die daar specifiek op is toegesneden. Het is een markt die volop in beweging is, zowel qua technologie als ontwikkelingen. Werken in zo’n dynamische markt biedt mij veel kansen om me daarin te ontplooien. Daarnaast spreekt het me aan dat Tools4ever een internationaal opererend bedrijf is met het hoofdkantoor in Baarn, waar de volledige softwareontwikkeling in eigen huis plaatsvindt. Er komen af en toe collega’s uit de VS hierheen om te horen hoe zaken gedaan moeten worden. Bij veel organisaties is dat juist andersom.”

Luigino Pirruccio aan het programmeren

Wat maakt jouw werk complex en uitdagend?

“Wij werken niet aan gewone kantoorapplicaties. Onze software grijpt vaak diep in op de internals van Windows, op het securitymodel, op toegangscontroles, et cetera. Daardoor heeft het een hoog technisch gehalte. De systeemkennis van Windows is bij Tools4ever dan ook heel hoog. Die technische complexiteit spreekt me aan. Ik kom uit de embedded software, dus ik heb ervaring met het werken aan software die machines aanstuurt. Bij Tools4ever werk ik voornamelijk in C++ aan de servicecode voor de backend van ons product. Daar speelt efficiency weer een grote rol. Ik vind het leuk om technisch slimme dingen te maken die netjes in elkaar zitten en snel, goed en gebruiksvriendelijk werken.”

“Onze software grijpt diep in op de internals van Windows en het heeft een hoog technisch gehalte.”

Krijg je veel vrijheid in je werk en hoe belangrijk is dat voor je?

“Ik krijg veel vrijheid in mijn werk. De developers zijn ingedeeld in probleemdomeinen. Ik houd me bijvoorbeeld bezig met servicecode. Als er nieuwe onderdelen moeten worden ontwikkeld, krijg ik een opdracht met iets van een context, en de vraag of ik dat efficiënt kan maken zodat het goed aansluit op andere onderdelen van de software. Vervolgens heb ik alle vrijheid om te kiezen hoe ik dat ontwikkel, welke datamodellen ik gebruik, hoe de interfaces eruitzien. Ik loop al een tijdje mee, dus ik vind het belangrijk om mee te denken en mijn ervaring in te kunnen zetten en niet alleen maar uitvoerend bezig te zijn.”

Luigino Pirruccio

Senior Software Engineer / Lead Developer

< terug