Robbert Brussaard

Software Engineer

Wat maakt jouw werk inhoudelijk uitdagend?

“De complexiteit van de software. Ik werk aan onze Single-Sign-On-oplossing. Deze moet kunnen communiceren met willekeurig welk device en platform. We zijn nu bezig met de ontwikkeling van een platform waardoor gebruikers stateless kunnen inloggen op andere websites. Het protocol dat daartussen zit, is complex doordat vrijwel iedere site het protocol anders heeft geïmplementeerd. Voor de websites die dat protocol niet standaard gebruiken, bouwen we plug-ins voor iedere browser en mobiele OS, omdat we alles willen ondersteunen met onze software. Het koppelen van al die systemen vind ik interessant. De uitdaging ligt erin dat we een generiek platform willen hebben dat kan aansluiten op iedere website. Daarnaast moet het gebruiksvriendelijk zijn, wat betekent dat we alle technische zaken simpel moeten houden voor de gebruiker. Het concept van Single-Sign-On spreekt me erg aan, we zorgen er met onze software voor dat gebruikers maar eenmaal hoeven inloggen om vervolgens overal bij hun applicaties en data te kunnen. Dat biedt gemak.”

Robbert Brussaard op Werkenbij website van Tools4ever

Wat biedt Tools4ever jou dat andere organisaties niet of minder kunnen?

“Het is een groeiend bedrijf, wat betekent dat je als medewerker kunt meebouwen aan de organisatie. Samen met mijn collega ben ik nu bezig om een ontwikkelafdeling op te zetten, waarbij we ons bezighouden met zaken als scrum en planningen. Die inspraak en mogelijkheid om te kunnen bijdragen zijn heel belangrijk voor me. Ik ben iemand die van aanpakken houdt, als ik zie dat iets beter of efficiënter kan, wil ik daar de ruimte voor krijgen. Dat is bij Tools4ever zeker het geval. Ze luisteren naar mijn wensen. Daarbij focussen we op standaardproducten, waardoor er niet altijd keiharde deadlines zijn. Dat maakt dat we ons heel erg op kwaliteit kunnen richten. Die ruimte vind ik fijn, want daardoor kan ik iets zo perfect maken als ik wil.”

“De oplossing waaraan ik bouw biedt klanten gemak.”

Krijg je veel vrijheid in je werk en hoe belangrijk is dat voor je?

“Ik krijg veel vrijheid in mijn werk. De developers zijn ingedeeld in probleemdomeinen. Ik houd me bijvoorbeeld bezig met servicecode. Als er nieuwe onderdelen moeten worden ontwikkeld, krijg ik een opdracht met iets van een context, en de vraag of ik dat efficiënt kan maken zodat het goed aansluit op andere onderdelen van de software. Vervolgens heb ik alle vrijheid om te kiezen hoe ik dat ontwikkel, welke datamodellen ik gebruik, hoe de interfaces eruitzien. Ik loop al een tijdje mee, dus ik vind het belangrijk om mee te denken en mijn ervaring in te kunnen zetten en niet alleen maar uitvoerend bezig te zijn.”

Robbert Brussaard

Software Engineer

< terug