Projecten

Werk mee aan één van onze projecten

Projecten voor R&D en productontwikkeling

Bij Tools4ever werken we voor 100% aan eigen productontwikkeling op ons hoofdkantoor in Baarn. We doen geen softwareontwikkeling in opdracht van opdrachtgevers. Dus geen maatwerk, detachering, offshoring, etcetera. De werkzaamheden worden uitgevoerd door product Scrum teams op basis van de roadmap. De items op de roadmap worden gezien als projecten (Epics).
Hieronder staan een aantal voorbeeldprojecten op het gebied van Research & Development (R&D) en reguliere productontwikkeling die we uitvoeren. Wil je er meer over weten kom dan op een informele manier kennismaken.

Productontwikkeling: Azure en high availability

Het grootste deel van de productontwikkeling vindt plaats in C#/.Net in het Azure platform van Microsoft. Eén van de producten wordt gebruikt als authenticatie platform voor Cloudapplicaties. Indien dit product niet beschikbaar is, hebben onze klanten geen toegang tot hun applicaties in de Cloud. Azure biedt een bepaalde vorm van beschikbaarheid maar deze is niet hoog genoeg. In dit project wordt uitgezocht hoe er binnen Azure een platform gecreëerd kan worden waarmee een hoge beschikbaarheid wordt gerealiseerd. De technieken die we hierbij gebruiken zijn: SQL-database replicatie, het implementeren van een traffic manager die per klant bepaalt in welk Azure regio/cluster welke dienst beschikbaar is, product code base sharing en meer. Tools4ever werkt hierbij met meerdere Azure regio's: Europa, Duitsland, VS oost en VS west, met daarbinnen clusters met failover datacenters.

R&D Project: One Time Password (OTP), two-factor authenticatie in combinatie met proximity

Een deel van de ontwikkeltijd wordt besteed aan het onderzoeken van nieuwe technologieën om deze mogelijk toe te passen in het toekomstige productaanbod van Tools4ever. Een voorbeeld van zo'n project is de "Low cost Two-Factor identification". Op basis van een Raspberry PI, Fitbit Charge HR, en Bluetooth LE 4.0 technologie wordt onderzocht of het mogelijk is om op basis van deze goedkope hardware en Open Source softwarecomponenten een oplossing te realiseren om op basis van een Two-Factor (persoonlijke FitBit en pincode) in te loggen op een Windows werkstation. Een ander onderzoeksproject is het koppelen van authenticatie aan proximity op basis van een Smartphone en Wifi Access Points (WAP). Indien een medewerker binnen het bereik is van een WAP, dan is het toegestaan om in te loggen op een Windows werkstation. De technieken die we hierbij gebruiken zijn: C#/.Net, Windows, Debian, Bluetooth, WAP en verschillende platformen.

Product redesign: herschrijven van de mobiele apps in hun native talen

Alle producten van Tools4ever worden geleverd met een HTML5 responsive web interface. In sommige gevallen wordt daarnaast ook een native app geleverd om specifieke taken op een mobile device te kunnen uitvoeren. Deze apps worden tot nu toe in C# geschreven en onderhouden op het Xamarin platform. Dit levert verschillende compatibiliteits-problemen op. Om dit goed op te lossen moeten de apps volledig herschreven worden in Java voor Android en Swift voor iOS.

R&D Project: Ontwikkeling nieuwe SAML-module binnen Enterprise Single Sign-On manager (E-SSOM)

Het inlogproces bij E-SSOM wordt op het endpoint afgehandeld. De software detecteert de inlogschermen van de applicaties waarop de eindgebruiker wil inloggen en handelt deze automatisch af. Dit mechanisme lijkt op 'screen scraping' en 'keyboard entry'. Vanuit technisch oogpunt gezien is dit geen fraaie oplossing, maar wel bijzonder effectief. Veel van onze klanten willen deze functionaliteit graag uitbreiden met verschillende marktstandaarden zoals SAML. Dit project omvat het onderzoek naar de mogelijkheid om deze standaarden te ondersteunen. Het doelplatform is Windows en C#/.Net.

Product rebuild: web interface Self-Service Reset Password Management (SSRPM)

SSRPM is één van onze succesvolle producten die in zeer grote netwerken (400.000+ user accounts) en bij meer dan duizend klanten wereldwijd draait. De software is zowel intern als extern geïntegreerd in het netwerk van klanten. Intern wordt de integratie gerealiseerd met de Windows GINA en de credential provider. Extern wordt een web interface geboden waarbij gebruikers hun wachtwoord via een internetbrowser kunnen resetten. Deze web interfacemodule is verouderd (ASP.NET), waardoor mogelijk security issues kunnen ontstaan. Dit project bestaat uit het herbouwen van de bestaande webinterface-functionaliteit in C# op .Net, inclusief de transitie van een on-premises IIS-platform naar een volledig Azure Cloud gebaseerd product. De verwachte doorlooptijd is drie maanden. In een later stadium moeten ook iOS- en Android-apps ontwikkeld worden.

Interesse in deze vacature of wil je kennismaken?

Sirone is houdt zich bezig met recruitment.Wil je solliciteren op deze vacature of wil je eerst weten wat Tools4ever voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op.

Sirone Immink 
Bel of app: 06 191 969 56
Mail: s.immink@tools4ever.com