Blog

Lees hier de laatste IGA-ontwikkelingen

Single Sign On-developer

Mijn naam is Robbert, geboren en getogen in Den Haag en in 2015 ben ik gestart bij Tools4ever als Software Developer bij het Single Sign On-team. In dit team werk ik samen met mijn collega's aan de softwareontwikkeling van een nieuw SSO-product. Dit product moet gebruikers overal, altijd en met elk apparaat (mobiel, tablet, pc en wellicht in de toekomst smartwatch) toegang geven tot de aan hen toegewezen (cloud-)applicaties. Bij het ontwikkelen van dit product komen veel (soms onverwachtse) uitdagingen om de hoek kijken.

Lees meer

Categorie

Single Sign On

single sign on , developer , ontwikkelen , ontwikkelaar , sso

Kernregistratie: hoe registeer je Personeel niet in Loondienst

Omwille van audits zijn veel organisaties bezig om alle medewerkers in een kernregistratie te registeren. Het HR-systeem lijkt een ideale bron voor deze kernregistratie, echter zorgt dit voor uitdagingen bij personeel niet in loondienst (PNIL). Over het algemeen geldt dat alleen personen die in het HR-systeem en dus op de payroll staan worden aangezien als ‘medewerkers’ voor de kernregistratie. En omdat personeel niet in loondienst – zoals de naam al aangeeft – niet in het HR-systeem wordt opgenomen, zal bij een kernregistratie deze personen, bijvoorbeeld studenten, uitzendkrachten en medisch specialisten, niet worden meegenomen in de kernregistratie. Dit terwijl juist deze groep heel goed geregistreerd moeten worden omdat er in deze groep veel mutaties zijn en daardoor een grote kans is op fouten in de uitgifte en inname van toegangsrechten. Niets voor niets is de groep personeel niet in loondienst een target voor de meeste auditors. Hoe kunnen PNIL’ers dan het beste worden geregistreerd?

Lees meer

Categorie

Identity en Access Management

Kernregistratie , HR-systeem , Identity and Access Management , Identity Management systeem.

Single Sign-On in combinatie met virtual desktop (VDI): ingelogde sessie meenemen

De Follow Me functionaliteit van onze Single Sign On oplossing is een alternatief voor Fast User Switching en werkt alleen in combinatie met gevirtualiseerde desktops (Microsoft RDS, VMware View en Citrix XenApp/XenDesktop) of Terminal Services. De gebruiker start met het inloggen op het netwerk en het opstarten van de benodigde applicaties (E-SSOM zorgt voor automatic login). Als deze gebruiker van werkplek wisselt dan heeft hij de mogelijkheid om de ingelogde virtual desktop 'mee te nemen' naar een andere werkplek. De gebruiker kan binnen 8 seconden re-connect worden met de al eerder gestarte desktop met de openstaande applicaties.

Lees meer

Categorie

Single Sign On

Single Sign On , E-SSOM , Citrix , XenApp , XenDesktop , werkplek