Blog

Lees hier de laatste IGA-ontwikkelingen

SAML, wat is het en wat doet het?

Tools4ever heeft een nieuw SSO-product ontwikkeld, HelloID. HelloID is een online platform dat verschillende technologieën en protocollen combineert, die ervoor zorgen dat de gebruiker op zoveel mogelijk applicaties toegang krijgt zonder daar steeds opnieuw voor te moeten inloggen. Een van die protocollen is de Security Assertion Markup Language, oftewel SAML.

Lees meer

SSO , SAML , IdP initiated , HelloID , Development

Hoe sterk is uw wachtwoordbeleid?

Ik vraag klanten regelmatig naar hun wachtwoordbeleid. En wat blijkt: veel van de organisaties die ik spreek hanteren helemaal geen strikt beleid omtrent wachtwoorden. Geen beleid over hoe wachtwoorden moeten worden opgebouwd en ook niet over de termijn waarop deze gewijzigd moeten worden.

Lees meer

wachtwoordbeleid , pcm , complexe wachtwoorden , password complexity manager

Single Sign On-developer

Mijn naam is Robbert, geboren en getogen in Den Haag en in 2015 ben ik gestart bij Tools4ever als Software Developer bij het Single Sign On-team. In dit team werk ik samen met mijn collega's aan de softwareontwikkeling van een nieuw SSO-product. Dit product moet gebruikers overal, altijd en met elk apparaat (mobiel, tablet, pc en wellicht in de toekomst smartwatch) toegang geven tot de aan hen toegewezen (cloud-)applicaties. Bij het ontwikkelen van dit product komen veel (soms onverwachtse) uitdagingen om de hoek kijken.

Lees meer

Categorie

Single Sign On

single sign on , developer , ontwikkelen , ontwikkelaar , sso