Local Functions in C# 7.0

C# 7.0 – Kennissessie

Local Functions in C# 7.0

Soms zijn er binnen een methode kleine stukjes functionaliteit die vaak hergebruikt worden. Daar wordt dan meestal een functie binnen de class voor  gemaakt. Het is jammer dat daarmee de class scope vervuild wordt, aangezien de functionaliteit eigenlijk alleen binnen de functie nodig is. Sinds er lambda functies zijn is het al mogelijk om dergelijke functionaliteit daarmee op te lossen. Die syntax is echter niet altijd fijn. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om in een lambda functie een iterator te implementeren. Bekijk de video voor meer informatie over de mogelijkheden met Local Functions in C# 7.0.

Bekijk de video's van andere nieuwe features in C# 7.0

Play button  Hoe werken Binary Literals in C# 7.0? Bekijk de video.
Play button  Hoe werkt Deconstruction in C# 7.0? Bekijk de video.
Play button  Wat kan ik met Expression-Bodied members in C# 7.0? Bekijk de video.
Play button  Out Variables in C# 7.0 Bekijk de video.
Play button  Pattern Matching en Type Switching in C# 7.0 Bekijk de video.
Play button  Tuple Types in C# 7.0 Bekijk de video.

Deelnemen

Wil je ook deelnemen aan Developer Tech Nite, meld je dan hier aan en ontvang de uitnodiging voor de sessie over jouw voorkeurthema(s) per mail. De Developer Tech Nite sessies worden op regelmatige basis georganiseerd van 18:00 uur tot 21:00 uur. Je bent van harte welkom om gratis deel te nemen. Tijdens deze avond presenteren toonaangevende sprekers interessante technische topics op ons hoofdkantoor in Baarn.

Heb je een onderwerp die volgens jou absoluut op de agenda van een software ontwikkelaar moet staan, laat het ons weten via [email protected].

Ik ben geïnteresseerd in:

Ik ben geïnteresseerd in:

Ik ben geïnteresseerd in: