FUNCTIONALITEIT

Helpdesk Delegation

Ontlast de IT-helpdesk door het delegeren van taken

Maximale efficiëntie, minimale risico's

Helpdesk Delegatie transformeert de manier waarop IT-helpdesks functioneren. In plaats van te vertrouwen op uitgebreide rechten voor eenvoudige taken, stelt Helpdesk Delegatie organisaties in staat om specifieke servicetaken te automatiseren en te delegeren, zonder de noodzaak van vergaande rechten. Dit resulteert in een veiligere, efficiëntere en meer gestroomlijnde werkomgeving.

  • Veiligheid voorop: Door het beperken van vergaande rechten en het delegeren van taken via gestandaardiseerde formulieren, vermindert Helpdesk Delegatie de risico’s die traditioneel geassocieerd worden met helpdeskactiviteiten.
  • Efficiëntie door automatisering: Veelvoorkomende handelingen, zoals het resetten van wachtwoorden of het toekennen van toegangsrechten, kunnen worden geautomatiseerd, waardoor de werkdruk van de IT-helpdesk vermindert en menselijke fouten worden voorkomen.
  • Compliance en audits: Met een volledige audittrail zorgt Helpdesk Delegatie ervoor dat alle wijzigingen en acties nauwkeurig worden vastgelegd. Dit maakt het eenvoudiger om te voldoen aan regelgeving en audits succesvol te doorlopen.

Ontdek de kracht van Helpdesk Delegatie met HelloID

Klik hier om meer te ontdekken over ons complete HelloID platform en hoe we je kunnen helpen jouw organisatie veiliger en efficiënter te maken.

Onze complete oplossing

Waarom kiezen voor Helpdesk Delegation?

Schaalbaarheid &
flexibiliteit

Helpdesk Delegatie past zich moeiteloos aan als jouw organisatie groeit of verandert. Of je nu nieuwe afdelingen toevoegt, teams anders indeelt of met nieuwe technologieën aan de slag gaat, je kunt de delegatie makkelijk aanpassen. En dat allemaal zonder dat je workflow in de war raakt.

Kostenbesparing

Door het automatiseren van routinetaken en het delegeren van verantwoordelijkheden vermindert de noodzaak voor constante training en bijscholing van helpdeskpersoneel. Dit resulteert in directe kostenbesparingen, zowel op het gebied van training als in de tijd die wordt besteed aan handmatige processen.

Verhoogde
autonomie voor teams

Door specifieke key users binnen teams en afdelingen de mogelijkheid te geven bepaalde IT-taken zelfstandig uit te voeren via gedelegeerde formulieren, bevorder je een cultuur van autonomie en verantwoordelijkheid. Dit zorgt voor een snellere probleemoplossing op afdelingsniveau en waarborgt tegelijkertijd de veiligheid en integriteit van het systeem.

Een greep uit de mogelijkheden

Gebruikersaccountbeheer

Met Helpdesk Delegatie kun je eenvoudig gebruikersaccounts aanmaken, wijzigen en verwijderen. Dit alles zonder dat je diepgaande technische kennis nodig hebt. Zo houd je de controle over wie toegang heeft tot welke systemen en informatie.

Rechten & toegangsbeheer

Bepaal wie wat mag doen. Wijs specifieke rechten toe aan verschillende rollen binnen je organisatie. Of het nu gaat om het toekennen van toegangsrechten tot bepaalde applicaties of het instellen van beveiligingsniveaus, met Helpdesk Delegatie regel je het in een handomdraai.

Gedelegeerde formulieren

Creëer op maat gemaakte formulieren waarmee specifieke taken kunnen worden uitgevoerd. Of je nu een nieuw e-mailaccount wilt aanvragen, toegangsrechten wilt wijzigen of een wachtwoord wilt resetten, met de drag-and-drop formulierenbouwer zet je snel en eenvoudig de gewenste formulieren in elkaar.

Audit & compliance

Houd een gedetailleerd overzicht van alle acties die binnen Helpdesk Delegatie worden uitgevoerd. Wie heeft wat gedaan en wanneer? Deze functie zorgt niet alleen voor transparantie, maar helpt je ook om te voldoen aan regelgevende normen en audits moeiteloos te doorlopen.

Helpdesk Delegation & HelloID Service Automation

HelloID Service Automation is een module die onderdeel uitmaakt van de Identity & Access Management (IAM)-oplossing HelloID. De module stelt de IT-helpdesk in staat allerlei taken te automatiseren, en zo hun werkdruk te verlagen. Belangrijk, want zo houdt de afdeling meer tijd over voor taken die meer toegevoegde waarde bieden voor de business. Tegelijkertijd voorkom je menselijke fouten, maak je compliance met wet- en regelgeving aantoonbaar en vergroot je de werknemerstevredenheid doordat hun verzoeken eerder kunnen worden opgepakt.

HelloID Service Automation

Ontdek wat HelloID voor jouw organisatie kan betekenen

Bekijk hoe onze cloudgebaseerde IAM-oplossing organisaties in staat stelt om middels geautomatiseerd beheer van gebruikers en toegangsrechten de productiviteit, veiligheid en compliance te verbeteren en tegelijkertijd kosten te besparen.

Gratis demo inplannen

Veelgestelde vragen

Helpdesk Delegation geeft helpdeskmedewerkers en key users de mogelijkheid allerlei servicetaken geautomatiseerd te laten uitvoeren, zonder dat zij hiervoor beheerdersrechten nodig hebben in de onderliggende IT-systemen. Zij maken hiervoor gebruik van zogeheten gedelegeerde formulieren, waarmee zij een aanvraag indienen voor een mutatie. HelloID beoordeelt vervolgens of het deze handeling geautomatiseerd mag uitvoeren, of de mutatie eerst ter goedkeuring moet voorleggen.

Hoe meer rechten een gebruiker heeft, hoe meer problemen er kunnen ontstaan indien een kwaadwillende toegang weet te krijgen tot het account van deze gebruiker. Helpdeskmedewerkers en key users zijn daarop geen uitzondering. Denk echter ook aan insider threats, waarbij werknemers (on)bewust handelingen uitvoeren die de digitale veiligheid van je organisatie in gevaar brengen. Een belangrijke best practice op het gebied van security is dan ook ‘least privilege’. Dit wil in de praktijk zeggen dat je de toegangsrechten van gebruikers tot een minimum beperkt met het oog op veiligheid. Helpdesk Delegation ondersteunt least privilege in belangrijke mate.

Een breed scala aan standaardformulieren is beschikbaar waardoor je snel uit de voeten kuntmet Helpdesk Delegation. Ontbreekt een formulier voor de mutatie die jij wilt automatiseren? Dan kan je met behulp van de gebruiksvriendelijke drag-and-drop formulierenbouwer eenvoudig een formulier op maat maken.

Een belangrijke voorwaarde voor compliance met wet- en regelgeving is over het algemeen een sluitende audittrail. Het realiseren hiervan is in de praktijk echter een uitdaging. Zo moetje iedere mutatie tot in detail vastleggen. Vergeet een helpdeskmedewerker onverhoopt een mutatie te registreren? Dan is je audittrail niet meer compleet. Met HelloID Service Automation heb je hiernaar geen omkijken en beschik je altijd over een sluitende audittrail.