FUNCTIONALITEIT

Identity Lifecycle Management

Automatiseer de in-, door- en uitstroomprocessen van je medewerkers

Het naadloos beheren van de volledige levenscyclus van gebruikersaccounts

Identity Lifecycle Management is een geïntegreerde aanpak voor het beheren van gebruikersidentiteiten binnen een organisatie. Het omvat het volledige traject van een gebruikersaccount, vanaf het moment van aanmaak tot het moment van deactivering of verwijdering.

Identity Lifecycle Management zorgt ervoor dat elke gebruiker toegang heeft tot de juiste middelen op het juiste moment, gebaseerd op hun rol en verantwoordelijkheden binnen de organisatie.

  • Geautomatiseerd beheer: Door het automatiseren van cruciale taken zoals het aanmaken, wijzigen en verwijderen van accounts, wordt de kans op menselijke fouten verminderd. Dit leidt tot een snellere en efficiëntere gebruikerservaring, waarbij handmatige processen en vertragingen worden geëlimineerd.
  • Veiligheid & compliance: Identity Lifecycle Management zorgt voor een proactieve beveiligingsaanpak. Door accounts tijdig te blokkeren bij uitstroom en toegangsrechten regelmatig te herzien, wordt het risico op ongeautoriseerde toegang en datalekken verminderd. Bovendien helpt het organisaties te voldoen aan regelgevende normen zoals de AVG.
  • Optimale productiviteit: Met Identity Lifecycle Management zijn nieuwe medewerkers vanaf hun eerste dag volledig operationeel. Ze krijgen direct toegang tot de benodigde applicaties en systemen, wat resulteert in een soepele onboarding en verhoogde productiviteit.

Ontdek de kracht van Identity Lifecycle Management met HelloID

Klik hier om meer te ontdekken over ons complete HelloID platform en hoe we je kunnen helpen jouw organisatie veiliger en efficiënter te maken.

Onze complete oplossing

Waarom kiezen voor Identity Lifecycle Management?

Directe
toegangsrechten

Nieuwe medewerkers zijn vanaf hun eerste dag volledig operationeel. Ze krijgen onmiddellijk toegang tot de benodigde applicaties en systemen, wat zorgt voor een soepele onboarding en verhoogde productiviteit.

Veiligheid
bij uitstroom

Bij het vertrek van medewerkers worden hun accounts en toegangsrechten tijdig geblokkeerd. Dit minimaliseert beveiligingsrisico’s en voorkomt ongeautoriseerde toegang tot bedrijfsdata.

Verminderde
IT werkdruk

Door het automatiseren van gebruikersaccountbeheer wordt de werkdruk op de IT-afdeling aanzienlijk verminderd. Dit leidt tot minder administratieve lasten en stelt IT-medewerkers in staat zich te richten op strategische initiatieven.

Een greep uit de mogelijkheden

Identity life cycle

Volledige levenscyclusbeheer

Met HelloID beheer je de volledige levenscyclus van gebruikersaccounts van A tot Z. Van het aanmaken van nieuwe accounts tot het beëindigen van oude, alles wordt gestroomlijnd en geautomatiseerd.

Identity life cycle
Mapping van brongegevens naar HelloID Identity Vault

Gedetailleerde mapping & veiligheidsnet

Bepaal welke velden HelloID mag invullen in doelsystemen. Stel tresholds in als veiligheidsnet, bijvoorbeeld om te voorkomen dat bestaande accounts worden verwijderd. Notificaties zorgen ervoor dat je altijd op de hoogte bent van belangrijke gebeurtenissen.

Mapping van brongegevens naar HelloID Identity Vault
Header blog correlatie

Stateful provisioning & monitoring

HelloID onthoudt elke actie en neemt regelmatig snapshots van je bronsysteem. Deze snapshots worden vergeleken om verschillen te identificeren, waarna acties worden ondernomen op basis van vooraf gedefinieerde business rules.

Header blog correlatie

Flexibel identiteits- en accountbeheer

HelloID maakt een onderscheid tussen identiteits- en accountbeheer, waarbij het evalueert of een gebruikersaccount nodig is voor elke individuele identiteit. Dit zorgt voor een flexibel en nauwkeurig beheer van gebruikersaccounts.

KPN

“Doordat medewerkers direct aan het werk kunnen en we dus 1 dag minder non-productiviteit hebben, is een minimale besparing van €750k op jaarbasis gerealiseerd.”

KPNArnold Hoogerwerf
KPN

“ZZG zorggroep wil haar zorgmedewerkers optimaal ondersteunen. Het streven is dat iedereen vanaf dag één moet kunnen beschikken over een persoonlijk account met gebruiksvriendelijke toegang tot de juiste applicaties en gebruiksrechten. HelloID helpt ons die ambitie in te vullen.”

ZZG zorggroepLeendert Buitendijk

“HelloID Provisioning was de enige Identity & Access Management oplossing die native cloud-based is ontwikkeld, zonder de beperkingen van on-premises historie. Daarbij werken we al langer met Tools4ever en kennen hen als een ervaren, betrouwbare partner.”

ParlanRon Ploeg

Identity Lifecycle Management & HelloID Provisioning

Identity Lifecycle Management is een essentieel onderdeel van HelloID’s Provisioning module. Samen zorgen ze voor een gestroomlijnd en geautomatiseerd beheer van gebruikersaccounts. Met deze combinatie waarborg je niet alleen efficiëntie, maar ook naleving van de AVG-regelgeving, terwijl jouw IT-afdeling zich op andere taken kan concentreren.

HelloID Provisioning

Ontdek wat HelloID voor jouw organisatie kan betekenen

Bekijk hoe onze cloudgebaseerde IAM-oplossing organisaties in staat stelt om middels geautomatiseerd beheer van gebruikers en toegangsrechten de productiviteit, veiligheid en compliance te verbeteren en tegelijkertijd kosten te besparen.

Gratis demo inplannen

Veelgestelde vragen

Identity Lifecycle Management is een functionaliteit van HelloID Provisioning die je ontzorgd bij het beheer van de levenscyclus van accounts. De functionaliteit ontlast je IT-afdeling in belangrijke mate bij het beheer van de in-, door- en uitstroom van medewerkers. Zo weet je zeker dat gebruikers altijd over de juiste toegangsrechten beschikken, ook indien zij van functie wijzigen. Daarnaast zorg je dat gebruikers nooit over onnodige rechten beschikken engevoelige data altijd adequaat is afgeschermd. Onder meer relevant met het oog op compliance met wet- en regelgeving.

Het toepassen van Identity Lifecycle Management met HelloID vraagt om de nodige stappen. Zo koppel je allereerst met behulp van connectoren je bron- en doelsystemen aan elkaar. Denk echter ook aan het configureren van de mapping, waarmee je tot in detail bepaalt welke velden HelloID in doelsystemen wel of juist niet mag invullen. Ook stel je tresholds en notificaties in, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Het toepassen van Identity Lifecycle Management vraagt dan ook om de juiste expertise. Een team van experts van Tools4ever staat klaar om je hierbij te ondersteunen. Wij begeleiden je van A tot Z, staan klaar om je vragen te beantwoorden en bieden waar nodig de juiste ondersteuning.

Iedere organisatie werkt met gebruikersaccounts. Dit betekent in de praktijk dat je de levenscyclus van deze accounts moet beheren. Stroomt een nieuwe medewerker in? Dan moet deze tijdig over het juiste account beschikken. Stroom een werknemer juist uit? Dan wilje met het oog op de veiligheid en compliance met wet- en regelgeving diens rechten tijdig intrekken. Identity Lifecycle Management stroomlijnt dit proces, waarmee de functionaliteit voor iedere organisatie relevant is.

HelloID Provisioning koppelt met een groot aantal bron- en doelsystemen. In totaal zijn ruim 150 connectoren beschikbaar. De kans is dan ook groot dat HelloID ook ondersteuning biedt voor de applicaties en systemen waarop jij vertrouwt. Bekijk het volledige overzicht van alle applicaties die HelloID ondersteunt in onze connectorencatalogus.