FUNCTIONALITEIT

Multi Factor Authentication

Til de beveiliging van gebruikersaccounts naar een hoger niveau

Versterk je beveiliging met Multi Factor Authenticatie

Multi Factor Authentication, vaak afgekort als MFA, is een geavanceerde authenticatiemethode die de beveiliging van gebruikersaccounts aanzienlijk versterkt. In plaats van alleen in te loggen met een gebruikersnaam en wachtwoord, vereist MFA dat gebruikers hun identiteit op meerdere manieren bevestigen. Dit kan variëren van een eenmalig wachtwoord dat via sms of een app wordt ontvangen tot biometrische gegevens zoals een vingerafdruk.

  • Verhoogde beveiliging: Door het gebruik van meerdere authenticatiemethoden wordt het risico op ongeautoriseerde toegang drastisch verminderd, zelfs als een wachtwoord wordt gecompromitteerd.
  • Bescherming van gevoelige data: MFA helpt organisaties de toegang tot hun meest gevoelige systemen en data te beveiligen, waardoor het risico op datalekken wordt geminimaliseerd.
  • Compliance: Met MFA kunnen organisaties voldoen aan diverse beveiligingsnormen en regelgeving, wat essentieel is in veel sectoren.

Ontdek de kracht van Multi Factor Authentication met HelloID

Klik hier om meer te ontdekken over ons complete HelloID platform en hoe we je kunnen helpen jouw organisatie veiliger en efficiënter te maken.

Onze complete oplossing

Waarom kiezen voor Multi Factor Authenticatie?

Bescherming tegen uitgelekte wachtwoorden

Zelfs als wachtwoorden in verkeerde handen vallen, biedt MFA een extra beveiligingslaag die ongeautoriseerde toegang voorkomt en de afhankelijkheid van enkel wachtwoorden vermindert.

Voldoen aan compliance en regelgeving

Veel industrieën en regelgevende instanties vereisen MFA vanwege de verhoogde beveiligingsstandaarden. Hiermee toon je aan dat je organisatie proactieve stappen onderneemt om gevoelige informatie te beschermen.

Conditionele
toegang

Met MFA kun je authenticatie aanpassen op basis van specifieke bedrijfsregels en risicobeoordelingen, zoals de locatie of rol van een gebruiker, waardoor een evenwicht wordt gevonden tussen beveiliging en gebruiksgemak.

Een greep uit de mogelijkheden

Diverse authenticatiemiddelen

MFA biedt een breed scala aan authenticatiemiddelen. Van traditionele wachtwoorden en beveiligingsvragen tot geavanceerde biometrische gegevens zoals vingerafdrukken en gezichtsherkenning. Dit zorgt voor een flexibele en robuuste beveiliging die aansluit bij de behoeften van elke organisatie.

Rule-based authenticatie

Pas MFA aan op basis van specifieke bedrijfsregels. Afhankelijk van de rol, locatie of het gedrag van een gebruiker, kun je de authenticatie-eisen variëren. Bijvoorbeeld: een medewerker die toegang vraagt tot gevoelige data kan een extra verificatiestap moeten doorlopen. Dit zorgt voor een balans tussen gebruiksgemak en beveiliging, waarbij de beveiliging wordt verhoogd wanneer het risico toeneemt.

Bepaal zelf hoe je MFA toepast

De flexibiliteit van MFA betekent dat je zelf kunt kiezen hoe je het implementeert. Of je nu kiest voor een strikte beveiliging voor alle gebruikers of een meer aangepaste aanpak voor verschillende afdelingen, je hebt de controle.

“Bij het gebruik van zorgtoepassingen en persoonsgegevens vormt Multi Factor Authentication een belangrijke extra toegangsbeveiliging.”

ZZG zorggroepLeendert Buijtendijk

“HelloID fungeert als centraal toegangspunt. Medewerkers hoeven nog maar één keer in te loggen bij HelloID middels SSO en 2FA. Hierna hebben ze toegang tot hun persoonlijke dashboard met alle applicaties waarvoor iemand geautoriseerd is.”

De PostenErik Neurink

“Na het eenmalig inloggen via Two Factor Authentication (2FA) op het sociaal intranet, krijgen werknemers dankzij de single sign-on functionaliteit van HelloID ook direct toegang tot hun SaaS-applicaties en bestanden.”

iHUBHans Knibbe

Multi Factor Authentication & HelloID Access Management

De module HelloID Access Management maakt onderdeel uit van de Identity & Access Management (IAM)-oplossing HelloID. De module neemt de authenticatie van gebruikers voor rekening, en stelt zeker dat alleen bevoegde gebruikers toegang krijgen tot je applicaties en data. Zo zorgt HelloID Access Management voor veilige en uniforme toegang tot alle middelen die gebruikers nodig hebben voor het uitvoeren van hun werk.

HelloID Access Management

Ontdek wat HelloID voor jouw organisatie kan betekenen

Bekijk hoe onze cloudgebaseerde IAM-oplossing organisaties in staat stelt om middels geautomatiseerd beheer van gebruikers en toegangsrechten de productiviteit, veiligheid en compliance te verbeteren en tegelijkertijd kosten te besparen.

Gratis demo inplannen

Veelgestelde vragen

Multi Factor Authentication is een authenticatiemethode waarbij je meerdere lagen van beveiliging toepast. Denk hierbij aan een combinatie van reguliere inloggegevens, een eenmalig wachtwoord die de gebruiker via sms of een app krijgt aangeleverd en een biometrisch identificatiemiddel, zoals een vingerafdruk.

Multi Factor Authentication en Two Factor Authentication zijn authenticatiemethoden waarbij gebruikers in beide gevallen hun identiteit op een aanvullende manier identificeren, naast hun reguliere inloggegevens. Bij Two Factor Authentication beperk je je hierbij tot tweeauthenticatiemethoden, zoals inloggegevens en een eenmalig wachtwoord die de gebruiker via sms of een app ontvangt. Bij Multi Factor Authentication kan je hieraan extra authenticatiemethoden toevoegen.

Bij Multi Factor Authentication moeten gebruikers hun identiteit op meerdere manieren verifiëren voordat zij toegang krijgen tot applicaties. Zo stel je zeker dat kwaadwillenden die onverhoopt inloggegevens in handen krijgen hiermee niet zomaar kunnen inloggen op je applicaties. Op deze wijze tilt Multi Factor Authentication je beveiliging naar een hoger niveau.

Diverse sectoren en regio’s kennen strikte regelgeving op het gebied van databeveiliging. Onderdeel hiervan is in veel gevallen de eis gevoelige gegevens adequaat af te schermen, ietswaaraan Multi Factor Authentication in belangrijke mate kan bijdragen. In sommige gevallen is het toepassen van Multi Factor Authentication zelfs een expliciete eis voor compliance.