Access Management

Demo aanvragen Contact

HelloID Access Management is een cloudbased module die een belangrijke rol speelt in de Identity & Access Management (IAM)-oplossing HelloID. Dankzij de module krijgen werknemers eenvoudige, snelle en gebruiksvriendelijke toegang tot alle applicaties waarvan zij zakelijk gebruik maken. Zo til je de productiviteit naar een hoger niveau, zorg je voor een optimale beveiliging en verbeter je de gebruikerstevredenheid.

  • Kost het inloggen op IT-services jouw medewerkers veel tijd?
  • Kunnen werknemers regelmatig niet aan de slag doordat zij hun wachtwoord zijn vergeten?
  • Staat jouw helpdesk onder druk door het grote aantal tickets met betrekking tot vergeten wachtwoorden?
  • Deze uitdagingen behoren nu tot het verleden!

Je medewerkers werken in diverse applicaties. Met het oog op beveiliging vraagt iedere applicatie om unieke inloggegevens, waardoor gebruikers al snel tientallen inloggegevens moeten onthouden. Dit brengt uitdagingen met zich mee. Zo kunnen werknemers wachtwoorden vergeten, met verloren productiviteit tot gevolg. Ook kunnen zij kiezen voor het gebruik van minder sterke wachtwoorden, zodat zij deze eenvoudiger kunnen onthouden. Dit is van directe invloed op de digitale veiligheid van je organisatie.

Een hoge productiviteit vereist dan ook optimale toegang tot applicaties die werknemers nodig hebben. Met HelloID Access Management regel je dit tot in de puntjes. Medewerkers hoeven dankzij HelloID slechts eenmaal in te loggen op een gebruiksvriendelijk dashboard, dat hen vanaf iedere locatie en elk apparaat toegang geeft tot alle cloudapplicaties waarmee zij werken.

Slechts
eenmaal inloggen

Een best practice wat betreft digitale veiligheid is het gebruik van sterke, unieke wachtwoorden. Zo voorkom je dat kwaadwillenden die inloggegevens in handen krijgen hiermee toegang kunnen verkrijgen tot meerdere applicaties. Dit betekent in de praktijk dat gebruikers op een flink aantal (cloud)applicaties moeten inloggen. Met HelloID Access Management voorkom je dit en hoeven je werknemers alleen nog in te loggen op een gebruiksvriendelijk dashboard.

Optimale
productiviteit

Met het oog op de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het van groot belang dat je de productiviteit van de professionals waarover je wel beschikt optimaliseert. Je wilt eventuele hindernissen en obstakels die de productiviteit kunnen aantasten dan ook zoveel mogelijk wegnemen. HelloID Access Management helpt je hierbij door de toegang tot de applicaties die jouw medewerkers nodig hebben te stroomlijnen. Zo stel je zeker dat je professionals maximaal productief kunnen zijn.

Een hogere
gebruikerstevredenheid

Telkens opnieuw moeten inloggen op allerlei applicaties kan tot irritatie en onvrede leiden. Niet alleen moeten werknemers continu hun werkzaamheden onderbreken, ook lopen zij het risico een van de vele unieke wachtwoorden die zij moeten onthouden te vergeten waardoor zij niet bij de applicatie kunnen die zij nodig hebben. Met HelloID Access Management voorkom je dit en til je de gebruikerstevredenheid naar een hoger niveau.

Versterkte
beveiliging en compliance

Vertrouwen op enkel wachtwoorden is verleden tijd met HelloID Access Management. Met onze gelaagde beveiligingsbenadering verklein je de kans op beveiligingsinbreuken aanzienlijk. Werknemers hoeven door SSO minder wachtwoorden te onthouden, waardoor het hergebruik van zwakke wachtwoorden afneemt. MFA voegt een extra laag beveiliging toe, waardoor hacking nog minder kansrijk is. Zo combineer je optimale beveiliging met compliance, zonder in te boeten op gebruiksgemak.

Ondersteuning voor breed scala aan applicaties

Je werknemers maken voor het uitvoeren van hun dagelijkse werkzaamheden gebruik van een breed landschap aan IT-applicaties. HelloID Access Management biedt ondersteuning voor al je IT-systemen en -applicaties in de cloud. Zo optimaliseer je de toegang tot je volledige IT-landschap.

Een gebruiksvriendelijke digitale werkplek

HelloID Access Management is naadloos geïntegreerd in de portalen van toonaangevende sociaal intranet- en IT-managementoplossingen zoals TOPdesk, AFAS, SharePoint, Embrace, triptic (Iris Intranet) en a&m impact. Gebruikers loggen in op het sociaal intranet, en krijgen zo toegang tot hun eigen persoonlijke portal. Deze portal biedt hen alle informatie en communicatietools die zij nodig hebben. Via de handige HelloID widget krijgen zij daarnaast direct vanuit het sociaal intranet toegang tot bedrijfsapplicaties. Zo creëer je een gebruiksvriendelijke digitale werkplek voor je professionals.

Extra veiligheid dankzij MFA

Iedere applicatie vraagt om een ander beveiligingsniveau. Voor je meest gevoelige applicaties wil je wellicht meerfactor-authentificatie (MFA) hanteren. Werknemers loggen hierdoor niet alleen in met een gebruikersnaam en wachtwoord, maar moeten ook een of meerdere aanvullende verificatie(s) uitvoeren. HelloID Access Management biedt hiervoor uitgebreide ondersteuning, met verschillende gratis methoden als FIDO, Push-to-Verify, sms en e-mail. Daarnaast integreert de module naadloos met Microsoft Authenticator en Google Authenticator, en kan je reeds in gebruik zijnde MFA-methoden en tokens blijven ondersteunen.

Een uniforme authentificatiemethode

Met het oog op onder meer ISO- en NEN-richtlijnen kiezen steeds meer softwarelevenanciers voor het toepassen van MFA. In de praktijk leidt dit tot een wildgroei van authentificatiemethoden. Met HelloID Access Management behoort dit tot het verleden en breng je MFA terug tot één uniforme methode. Zo vergroot je de gebruiksvriendelijkheid.

Klantverhalen

Tal van organisaties loggen in met HelloID Access Management. Enkele van hen geven je inzicht in hun ervaringen:

De Posten

“Het systeem is snel en probleemloos geïmplementeerd. Tools4ever pakte onze vragen direct op en de benodigde aanpassingen zijn snel doorgevoerd. We ervaren Tools4ever als de perfecte partner in dit implementatietraject. Niets anders dan lof over deze organisatie en de manier van samenwerken.”

Erik NeurinkDe PostenLees klantverhaal
De Posten
iHUB

“Dankzij de combinatie van a&m impact en HelloID hebben onze medewerkers één gebruiksvriendelijke digitale werkplek met toegang tot al hun collega’s en applicaties. Alle aandacht kan uitgaan naar de gezamenlijke zorg voor onze cliënten.”

Mark van RijniHUBLees klantverhaal
iHUB
Albron

“We zijn gestart met een proof of concept van een maand. Na deze maand hebben we besloten over te gaan op de live-omgeving. We zijn binnen één week van 10 locaties naar 800 locaties gegaan.”

Paul VermeerAlbronLees klantverhaal
Albron

HelloID modules en prijzen

Bereken de prijs op basis van het
aantal gebruikers per maand.

Bereken prijs
€ 228 vanaf
per maand
Bereken prijs

Veelgestelde vragen

HelloID Access Management is een module van HelloID en zorgt voor een snelle, veilige en optimale toegang tot de applicaties waarop jouw medewerkers vertrouwen. Zij hoeven slechts eenmaal in te loggen op een gebruiksvriendelijk dashboard, dat toegang geeft tot alle applicaties die zij nodig hebben.

HelloID biedt ondersteuning voor nagenoeg alle populaire standaarden en applicaties. Zo bied je via een gebruiksvriendelijke oplossing toegang tot alle cloudgebaseerde applicaties die onderdeel uitmaken van je IT-landschap. Daarnaast kan je behalve met cloudbased identity providers als Microsoft Entra en Google Workspace ook met je vertrouwde on-premise Active Directory inloggen.

Het hergebruik van wachtwoorden brengt grote risico’s met zich mee. Lekken de inloggegevens van een bepaalde applicaties onverhoopt uit? Dan kunnen aanvallers proberen hiermee ook in te loggen op andere bedrijfsapplicaties. Door het gebruik van unieke wachtwoorden voorkom je dit. In de praktijk moeten medewerkers hierdoor echter een groot aantal wachtwoorden onthouden. Dit kan ertoe leiden dat gebruikers minder sterke wachtwoorden kiezen, die zij eenvoudiger kunnen onthouden. Met HelloID Access Management voorkom je dit en til je je digitale veiligheid naar een hoger niveau.

HelloID is ontworpen met het oog op een soepele en snelle implementatie. De module HelloID Access Management vormt hierop geen uitzondering. Ook kan je terugvallen op uitgebreide documentatie, die je stap voor stap door de implementatie leidt. Heb je vragen? Dan staat een team van experts klaar om je te ondersteunen.

HelloID Access Management zorgt op verschillende manieren voor kostenbesparingen. Zo kunnen cyberincidenten zeer kostbaar zijn. Je loopt onder meer het risico dat gevoelige klantgegevens uitlekken, met reputatieschade of financiële consequenties tot gevolg. Blijkt na een datalek dat je je beveiliging niet adequaat op orde had? Dan kan je zelfs boetes opgelegd krijgen wegens het schenden van relevante wet- en regelgeving, zoals de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Denk echter ook aan de productiviteit van je personeel. Kunnen werknemers niet optimaal productief zijn? Dan kunnen zij niet de toegevoegde waarde leveren die je verwacht en kan je dan ook inkomsten mislopen. Met HelloID Access Management voorkom je dit.

Past HelloID bij
jouw organisatie?

HelloID Formulier
Subject
Accepteer gebruikersvoorwaarden
Newsletter