SECTOR

Gezondheidszorg

Met de uitdagingen van vandaag de dag is een veilige en geautomatiseerde oplossing voor gebruikers- en autorisatie-beheer cruciaal voor elke zorgorganisatie. Verminder de IT-last en verhoog de efficiëntie binnen je ziekenhuis- of zorginstelling met behulp van cloudbased Identity & Access Management (IAM).

In de zorgsector is toegangsbeheer van levensbelang. Zorgverleners moeten snel en gemakkelijk toegang hebben tot de juiste systemen en informatie. Tegelijkertijd werk je met gevoelige gegevens waarvan de veiligheid van cruciaal belang is en moet je compliant zijn met strenge wet- en regelgeving. HelloID biedt een uitgebreide IAM-oplossing die speciaal is ontworpen om aan deze unieke uitdagingen te voldoen.

HelloID maakt het mogelijk om snel en veilig toegang te geven tot de juiste patiëntinformatie, terwijl je zeker stelt dat je compliant ben met relevante wet- en regelgeving. HelloID geeft alle betrokkenen toegang tot de data die hij of zij nodig hebben, ongeacht of het gaat om artsen, verpleegkundigen, administratief personeel of patiënten.

  • Wijs uitsluitend de noodzakelijke autorisaties toe
    Dankzij HelloID kunnen zorgorganisaties er zeker van zijn dat elke medewerker alleen toegang krijgt tot de systemen en gegevens die noodzakelijk zijn voor hun functie. Dit minimaliseert het risico op onbedoelde toegang of gegevensinbreuken.
  • Voorkom spanningen tussen zorgverleners en IT’ers
    Verminder de tijd en middelen die nodig zijn voor routinetaken zoals accountbeheer, wachtwoordresets en toegangsaanvragen. Zorgverleners kunnen zich richten op hun kernverantwoordelijkheden, terwijl IT’ers worden ontlast van constante toegangsverzoeken en beheertaken.
  • Vereenvoudig audits en de naleving van wet- en regelgeving
    Genereer eenvoudig rapporten die compliance aan regelgevende normen zoals de AVG aantoont. Dit maakt audits minder tijdrovend en zorgt ervoor dat instellingen met vertrouwen kunnen aantonen dat ze zich aan de regels houden.
icon_efficiency

Efficiënte in-, door- en uitstroom

HelloID automatiseert het proces van toevoegen en verwijderen van gebruikers, waardoor IT-teams tijd besparen en je de kans op fouten vermindert.

icon_security

Optimale beveiliging van patiëntgegevens

HelloID maakt het instellen van strikte toegangscontroles mogelijk ter bescherming van patiëntgegevens. Onder meer door het ondersteunen van het least-privilege-principe waarmee je onnodige toegang tot privacygevoelige patiëntgegevens uitsluit.

icon_compliancy

Aantoonbare compliance met wet- en regelgeving

HelloID helpt zorgorganisaties middels logging en rapportages te voldoen aan strenge wet- en regelgeving zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en NEN 7510.

Beheer van personeelswijzigingen

Automatiseer de volledige levenscyclus van je identiteiten en biedt eenvoudige en veilige toegang tot IT-diensten. Ontlast je IT-afdelingen van complexe werkomgevingen, verhoogde beveiligingsdreigingen en een overvloed aan helpdesktickets. HelloID combineert kostenbesparingen met beveiliging. Zo kan jij je volledig richten op essentiële zorgtaken, zonder hierbij compromissen te sluiten.

Ondersteuning van afwijkende roosters en flexmedewerkers

Afwijkende roosters en de integratie van flexmedewerkers kunnen het efficiënt inzetten van personeel complex maken. HelloID neemt deze complexiteit weg. De koppeling van de IAM-oplossing met HR-systemen en/of flexwerkerplatforms stroomlijnt dit proces, zodat medewerkers snel en efficiënt inzetbaar zijn op de locatie waar zij het meest nodig zijn.

Integratie met ECD-systemen

Creëer een veiligere omgeving voor medisch dossiers en verminder de sterk handmatige en complexe inspanningen voor het toewijzen van autorisaties binnen een elektronisch cliëntendossier (ECD). Dring daarnaast handmatig beheer terug, waarmee je hieraan verbonden risico’s elimineert. Zo waarborg je de efficiëntie en veiligheid. HelloID helpt je een precieze balans te vinden tussen het beschermen van gevoelige informatie en het verstrekken van de autorisaties die personeel nodig heeft voor het uitvoeren van hun werk. Zo biedt de cloudbased IAM-oplossing een slanke en doeltreffende oplossing die aansluit bij de specifieke eisen van de zorgsector.

Basis voor NEN 5710 certificering

Voldoen aan de NEN 5710-certificering is essentieel in de zorgsector. Met HelloID leg je een robuuste basis die helpt om te voldoen aan deze strikte norm. Zo versterk je de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van gegevens, en ondersteun je het vertrouwen van patiënten in zorginstellingen. Met HelloID bewijs je doorlopend compliance met informatiebeveiligingsrichtlijnen, terwijl je tegelijkertijd het risico op datalekken en daaraan gerelateerde boetes minimaliseert.

Klantverhalen

Revant

“Met het HelloID platform bood Tools4ever ons een groeipad om ons Identity Management stapsgewijs te automatiseren en professionaliseren. Tegelijkertijd houden we zelf volledig de controle en kunnen we de doorontwikkeling binnen Revant zoveel mogelijk zelf doen. Voor ons is dit echt een voorbeeldproject geweest.”

Joey HuibersRevantLees klantverhaal
Revant
Mijzo

“Dankzij de flexibele Access Management module van HelloID konden medewerkers van onze drie fusiepartners direct goed samenwerken en overal waar nodig elkaars applicaties en clientgegevens gebruiken. Op een gebruiksvriendelijke én veilige manier.”

Arjan KosterMijzoLees klantverhaal
Mijzo
IT Value

“Met HelloID kunnen we echt meerwaarde creëren op het gebied van on- en off-boarding vraagstukken. HelloID zorgt voor een krachtige en toekomstvaste identity management die wij vervolgens naadloos kunnen integreren in de bedrijfsvoering van onze klanten.”

René WelgravenIT-Value/GGzELees klantverhaal
IT Value

Boek een demo

Klaar om HelloID in actie te zien?

Gratis demo inplannen

Veelgestelde vragen

Identity & Access Management (IAM) is een raamwerk van beleid en technologieën gericht op het waarborgen van de juiste toegang tot de relevante bronnen binnen organisaties. In de gezondheidszorg betekent dit dat zorgverleners zoals artsen en verpleegkundigen snel en veilig toegang hebben tot de nodige patiëntinformatie, terwijl de privacy en veiligheid van die informatie wordt gegarandeerd.

Onze HelloID-oplossing is ontworpen met naleving van regelgeving in gedachten. Het respecteert de strengste privacywetten en zorgt ervoor dat elke gebruiker alleen toegang heeft tot de informatie die hij of zij nodig heeft. Bovendien legt HelloID een robuuste basis voor NEN 2710 certificering, waardoor zorginstellingen kunnen voldoen aan strikte normen en informatiebeveiligingsrichtlijnen.

HelloID automatiseert het beheer van gebruikersidentiteiten en hun toegangsrechten. Dit leidt tot een vermindering van handmatige taken, verlaagt het aantal helpdesktickets en minimaliseert beveiligingsdreigingen. Hierdoor kan jouw IT-team zich richten op andere cruciale taken, terwijl de efficiëntie en veiligheid worden verbeterd.

Absoluut. HelloID is schaalbaar en kan worden aangepast aan zowel grote ziekenhuizen met complexe infrastructuren als kleinere zorginstellingen die een slanke oplossing nodig hebben.

HelloID is ontworpen om naadloos te integreren met bestaande ECD-systemen. Het versterkt de gegevensbeveiliging door het principe van least-privilege te hanteren, en elimineert de risico’s van handmatig beheer. Hierdoor wordt een evenwicht gevonden tussen het beschermen van gevoelige informatie en het verlenen van noodzakelijke toegangsrechten.

HelloID’s koppeling met HR-systemen en flexwerkerplatforms zorgt voor een gestroomlijnd proces van personeelsbeheer. Ongeacht afwijkende roosters of de inzet van flexmedewerkers, zorgt HelloID ervoor dat medewerkers snel en efficiënt kunnen worden ingezet waar ze het meest nodig zijn.