}

Koppeling met Ultimo

Koppeling met Ultimo

Veel organisaties beschikken over een centraal meld- en/of servicepunt in de vorm van een Facility Management (FM) systeem. De applicatiebeheerder van Ultimo moet ervoor zorgen dat alle medewerkers in dit systeem bekend zijn, zodat hun facilitaire aanvragen geregistreerd en gemanaged kunnen worden. Daarnaast moeten Facilitair Managers in Ultimo kunnen aanloggen.

IAM heeft een native koppeling met Ultimo. Middels de koppeling kunnen de objecten voor de medewerkers en user accounts voor managers automatisch beheerd worden.

Koppeling met HR-systeem

De meeste FM-pakketten bieden zelf een koppeling aan met een HR-systeem. Echter, het HR-systeem bevat meestal alleen de informatie over de medewerkers die in vaste dienst zijn. Het beheer van faciliteiten voor tijdelijk personeel (zoals uitzendkrachten, ZZP-ers, gedetacheerden) is vaak ook noodzakelijk. Daarom is het van belang dat deze groep medewerkers ook in Ultimo beschikbaar zijn. Dit is niet alleen relevant voor Ultimo maar ook voor allerlei andere systemen. IAM biedt mede daarom verschillende mogelijkheden om alle medewerkers te beheren in Ultimo. Een mogelijke optie is om informatie over vaste medewerkers uit het HR-systeem te halen en informatie over tijdelijke medewerkers via een Worflow Management portaal te verkrijgen. Ook combinaties zijn tussen Active Directory, een flex pool systeem, een dataware house systeem zijn mogelijk.

Naast het versturen van informatie naar Ultimo, kan IAM ook visa versa informatie uit Ultimo naar andere systemen (Active Directory, HR Systeem, Flex Pool Systeem, etc.) sturen. Zo kan bijvoorbeeld een wijziging in kamernummer die in Ultimo wordt ingevoerd direct in de Active Directory worden opgenomen.