Sjoerd van Dijk

Sjoerd van Dijk is al 7 jaar een toonaangevende IAM-expert bij Tools4ever. Met een technische achtergrond als fundament heeft Sjoerd zich ontwikkeld van technisch consultant tot trainer in HelloID. Zijn uitgebreide ervaring met het beheren van gebruikersaccounts motiveert hem om de beveiliging en efficiëntie via IAM continu naar een hoger niveau te tillen.

Ontmoet Sjoerd van Dijk: Expert in Identity & Access Management bij Tools4ever

Maak kennis met Sjoerd van Dijk, al 7 jaar een onmisbare kracht bij Tools4ever. Sjoerd, die van huis uit een techneut is met een diploma in technisch kantoorautomatisering, heeft een grote passie voor software en consultancy. Vanaf het begin heeft hij zich onderscheiden als zowel implementatie- als businessconsultant, met een voorliefde voor het schrijven van scripts. Vandaag de dag benut hij zijn vaardigheden ook om klanten wegwijs te maken in HelloID.

Een rijke achtergrond in technologie en software

Voordat Sjoerd bij Tools4ever kwam, deed hij ervaring op in zowel softwareontwikkeling als infrastructuurbeheer. Deze ervaringen hebben hem een stevige basis en een duidelijk begrip van de uitdagingen binnen IAM gegeven.

Voortdurende ontwikkeling en kennisdeling

Sjoerd blijft graag op de hoogte van de laatste trends en technologieën in zijn vakgebied. Hij volgt regelmatig trainingen en deelt zijn kennis graag met anderen. Hij heeft onder meer trainingen gevolgd op het gebied van PowerShell, business consultancy, Microsoft 365, en is momenteel bezig met een training tot Systems Security Certified Practitioner (SSCP). Daarnaast houdt hij zijn kennis up-to-date door technisch nieuws te volgen via nieuwsbrieven van vooraanstaande bronnen zoals Microsoft.

Waarom hij kiest voor een carrière in IAM?

Sjoerd is gepassioneerd door identiteits- en toegangsbeheer (IAM) vanwege de complexiteit en de aanzienlijke tijdsinvestering die het beheren van gebruikersaccounts met zich meebrengt. Hij heeft gezien hoe eenvoudige fouten in naamconventies of het nalaten van rechtenaanpassingen kunnen leiden tot ernstige beveiligingsrisico’s. Deze persoonlijke ervaringen maken hem extra gemotiveerd om zich in te zetten voor IAM.

Persoonlijke passies en teamwork

Buiten het werk is Sjoerd een familieman en een enthousiast airsoftspeler. Deze persoonlijke interesses vullen zijn professionele aanpak aan en onderstrepen het belang van samenwerking en communicatie in elk project.

Categorieën

Series

Service Automation – Zelf Delegated forms maken

Service Automation – Zelf Delegated forms maken

22 april 2024