Key Features

HelloID Provisioning

Waarom HelloID?

HelloID is een geavanceerde User Account Provisioning oplossing. Waarin onderscheidt HelloID zich ten opzichte van andere oplossingen? Wat zijn de functies die zo belangrijk zijn voor een betrouwbare oplossing? Hieronder wordt een overzicht gegeven van deze functies.

Performance

Het volume van te verwerken informatie loopt bij Identity Managementsystemen snel op. Dit komt door het cartesisch product van medewerkers met contracten, inzetregels en vervolgens naar meerdere doelsystemen met meerdere accounts en meerdere rechten. In een redelijk beperkte omgeving van 2500 medewerkers leidt dit al snel tot een database van meer dan 320.000 records. Als de historie wordt toegevoegd zijn het er al snel meer dan 1M. HelloID heeft een geavanceerd change detectie mechanisme waardoor HelloID supersnel wijzigingen detecteert en doorvoert. Voor 2500 medewerkers binnen 2 minuten!

Betrouwbare verwerking

HelloID is erop gericht om resultaatgericht te werken. Dat heeft twee voordelen: (1) het is makkelijker te configureren, omdat je alleen aan hoeft te geven wie wanneer wat krijgt en HelloID regelt de rest. (2) Ook probeert HelloID elke keer weer om dit gewenste resultaat te bereiken zonder dat eventuele wijzigingen worden overgeslagen. Dit maakt het systeem uniek in de IDM-markt en onderscheidt het zich in makkelijk te configureren en betrouwbare verwerking.

Source Thresholds

Als er veel meer wijzigingen optreden in het HR-systeem dan normaal het geval is, wordt de invoer gestopt en wordt dit gemeld.

Input check

Controleer of de velden van het HR-systeem (of ander bronsysteem) wel gevuld zijn. Wordt bijvoorbeeld wel het privé e-mailadres aangeboden? Als het veld niet gevuld is, wordt alleen de betreffende medewerker niet verwerkt en wordt dit gemeld.

Target Tresholds

Op elk gekoppeld doelsysteem kan ingesteld worden wat het maximale aantal wijzigingen is per keer. Hiermee wordt voorkomen dat het provisioning proces bijvoorbeeld van alle medewerkers een set van groepen verwijdert. HelloID rekent van tevoren uit hoeveel wijzigingen er uitgevoerd gaan worden. Zijn het er te veel, dan stopt het provisioning proces bij aanvang. Er worden dus helemaal geen wijzigingen uitgevoerd.

Simulatie

Tijdens de inrichting van automatische provisioning is van belang om te kunnen zien welke wijzigingen het provisioning proces wil gaan uitvoeren, zonder dat het feitelijk wordt uitgevoerd. Dit mechanisme is ook van belang als je wijzigingen hebt doorgevoerd in de configuratie en wilt controleren of deze correct zijn.

Veilig en geleidelijk naar productie

Doordat HelloID alleen accounts en autorisaties afneemt die ook uitgedeeld zijn door HelloID, is live gang in fases zeer simpel. Denk hier bijvoorbeeld aan live gaan per afdeling of divisie, door gebruik te maken van de bedrijfsregels (business rules). Zonder angst dat de live gang ervoor zorgt dat medewerkers hun werk niet meer kunnen uitvoeren.

Correlatie

Bij start van de implementatie bestaan er al user accounts in de doelsystemen en medewerkers in het HR-systeem. Deze moeten aan elkaar gekoppeld worden. HelloID biedt de mogelijkheid om medewerkers aan bestaande accounts te koppelen op basis van een in te stellen sleutel. HelloID biedt ook een scherm om accounts te koppelen waarbij de sleutelgegevens niet overeenkomen.

Foutafhandeling

Een netwerk is niet altijd beschikbaar en fouten treden op. Je kan direct zien wat er misgaat en HelloID heeft een automatisch retry-mechanisme. Als het probleem handmatig wordt verholpen, heeft HelloID ook een handmatig retry-mechanisme.

Autorisaties

Op basis van elk attribuut uit het HR-systeem kan ingesteld worden welke accounts en rechten in de doelsystemen moeten worden toegekend aan een groep van medewerkers. Rechten worden automatisch ontnomen als een medewerker niet meer aan de conditie voldoet. Hier kan ook een grace-period worden opgegeven. Erg handig als je wilt dat medewerkers nog een tijdje toegang behouden op de oude afdeling.

Rapportages

HelloID is geïntegreerd in het online ELK platform. Out-of-the box wordt HelloID hierdoor gratis geleverd inclusief een state-of-the-art rapportageplatform. Elke gewenste rapportage is hierdoor mogelijk.