Wensink

Volledig geautomatiseerde personeelsmutaties en autorisaties voor Wensink dankzij HelloID

Wensink logo

Wensink

Klant sinds 2012
  • In 2020 overgestapt op HelloID waarbij Wensink gebruik heeft gemaakt van onze inruilregeling (licentiebedrag aan perpetual licenties als korting op de HelloID subscription).
  • Koppeling met AFAS Profit als bronsysteem (HRM) en met Active Directory en Azure AD als doelsysteem.
  • Koppelingen met Azure (voor licentiebeheer) en Salesforce (als belangrijk CRM-systeem) staan op het wensenlijstje van Wensink

Met 1.100 medewerkers en 45 vestigingen is Wensink Automotive B.V. één van de grotere spelers in de mobiliteitssector. De primaire focus is gericht op de merken Ford, Mercedes-Benz, Citroën en KIA. Met Ford en KIA is Wensink marktleider in Nederland op het gebied van personenwagens. Met Mercedes en Ford is Wensink zelfs Europees marktleider in trucks en trailers.

“Omdat je betaalt op basis van pay-per-use zijn we goedkoper uit op momenten dat we minder gebruik maken van HelloID. ”

Kasim Unal, Manager ICT bij Wensink Automotive

1.300 personeelsmutaties per jaar

Wensink houdt zich bezig met verkoop, onderhoud, reparatie en schadeherstel van nieuwe en gebruikte personen-, bestel- en vrachtwagens. Daarnaast kunnen zakelijke klanten en particulieren bij Wensink terecht voor nieuwe onderdelen. Kasim Unal, Manager ICT bij Wensink, heeft een duidelijke visie voor de automatisering van de organisatie: “Wij willen zoveel mogelijk automatiseren zodat wij betere service kunnen leveren aan onze interne en externe klanten. Dat betekent onder andere dat we dubbele en repeterende dagelijkse handelingen willen voorkomen. Voorheen werden personeelsmutaties, zo’n 1.300 op jaarbasis, vaak meerdere keren handmatig in systemen ingeklopt. Sinds we met HelloID werken is dat volledig geautomatiseerd.”

Provisioning

Kasim Unal Wensink

HelloID van Tools4ever is een cloudbased Identity & Access Management-oplossing (IAM). Wensink maakt vooral gebruik van de autorisatiefunctionaliteiten (provisioning) binnen HelloID. Kasim: “Met HelloID Provisioning is een koppeling gerealiseerd tussen de HR-software als bronsysteem, in ons geval is dat AFAS Profit, en de user accounts in het netwerk. Hierbij is Active Directory in feite het doelsysteem. Hiermee is het licentiebeheer van indiensttreding, interne verschuivingen en uitdiensttreding volledig geautomatiseerd. En ben je niet in dienst, dan heb je dus geen toegang tot het netwerk. Zo simpel is het. Aangezien HelloID een SaaS-applicatie is, kunnen we bovendien heel flexibel op- en afschalen.”

Goedkoper dan concurrenten

“Omdat je betaalt op basis van pay-per-use hebben we dus minder kosten op momenten dat we minder gebruik maken van HelloID. Een extra voordeel van HelloID is dat het eenvoudig in elkaar zit, waardoor we het als IT-afdeling zelf kunnen beheren. Dankzij al deze functionaliteiten en voordelen is HelloID per saldo een stuk goedkoper dan software van concurrenten. En daar komt de inruilregeling bij de overstap van het vorige on-premise systeem naar HelloID in feite nog bij. Dat leverde een mooie korting op het abonnement op. ”