CSU Total Care kiest voor Identity and Access Management van Tools4ever

CSU Total Care kiest voor Identity and Access Management van Tools4ever

User account management, wachtwoordsynchronisatie en single sign-on

Tools4ever, de marktleider in oplossingen voor Identity and Access Management (IdM), heeft een overeenkomst gesloten met één van de grootste landelijke schoonmaakondernemingen in Nederland, CSU Total Care. CSU Total Care neemt diverse oplossingen van Tools4ever af, te weten UMRA voor user management, E-SSOM voor single sign-on, en SSRPM voor password reset. De belangrijkste aanleiding voor het aanschaffen van deze producten voor CSU Total Care is dat het doorvoeren van user account wijzigingen en wachtwoord reset calls te veel werk voor de helpdesk opleverden.

CSU Total Care zet UMRA in om automatisch nieuwe user accounts en autorisaties aan te maken, te wijzigingen of te verwijderen in het netwerk en op diverse applicaties en systemen. Daarbij stelde CSU een belangrijke eis, namelijk dat de oplossing met IBM i overweg zou kunnen. Op dit systeem staan bedrijfskritische applicaties van UNIT4 waarbij het noodzakelijk is dat de autorisaties van gebruikers correct zijn, zoals het ERP-systeem als ook de financiële (FIS) en personeelsgegevens (EMIS). Enkele jaren geleden is CSU afgestapt van Novell Identity Manager in verband met de uitfasering van Novell producten. Echter, ook vervanger Microsoft bood volgens Manager ICT-beheer Ben Helleman niet de juiste flexibiliteit om met de IBM i omgeving te koppelen.

Ben Helleman: “Als we met Microsoft op de IBM i omgeving wilden werken, dan moesten we heel veel aanpassingen doen om het werkend te krijgen, waaronder Kerberos inrichten etc. Ook het pakket dat IBM biedt, bevatte mijns inziens teveel hiaten. Een andere eis was dat wij één pakket of leverancier zochten, zowel voor user account management, single sign-on, wachtwoordsynchronisatie en wachtwoord self-service. In Tools4ever vonden wij die leverancier die dit alles aanbiedt met de producten UMRA, E-SSOM, PSM en SSRPM.”

Via een Powershell script maakt Tools4ever’s oplossing UMRA een koppeling met IBM i, waardoor diverse userbeheer taken direct in de UNIT4 pakketten worden aangepast. Aan de hand van een elektronisch formulier geeft de helpdesk aan welke wijzigingen moeten worden gedaan, bijvoorbeeld enable en disable user, waarna UMRA deze wijziging automatisch doorvoert. Daarnaast verzorgt Tools4ever’s PSM wachtwoordsynchronisatie tussen de Active Directory en dit platform, zodat gebruikers nog maar één wachtwoord nodig hebben voor beide omgevingen. Tevens vult UMRA een database, waarna met SQL een query gedaan kan worden voor rapportages over bijvoorbeeld kostenplaatsen.

< terug naar overzicht