Tools4ever brengt beveiliging naar een hoger niveau met two factor authenticatie in Single Sign-On IDaaS oplossing HelloID

Tools4ever brengt beveiliging naar een hoger niveau met two factor authenticatie in Single Sign-On IDaaS oplossing HelloID

Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity Governance & Administration (IGA), heeft een nieuwe versie uitgebracht van HelloID, het cloud gebaseerde portaal en SSO oplossing voor webapplicaties, met daarin een extra security laag: pincode via SMS. Daarnaast ondersteunt HelloID nu ook WS-Fed om Single Sign-On geschikt te maken voor gebruik met Office365 en Azure.

Naast de klassieke login methode met gebruikersnaam en wachtwoord is het nu mogelijk om deze extra te beveiligen met een tweede authenticatie-stap. De eindgebruiker identificeert zich ook met een pincode die hij via een SMS ontvangt.

“We hebben veel klanten in de zorg waarvoor strikte naleving van de wet- en regelgeving van toepassing is. ” zegt Jacques Vriens, algemeen directeur van Tools4ever. “Met de aanvulling van two-factor authenticatie voldoen organisaties aan eis dat webapplicaties met ‘strong authentication’ beveiligd moeten zijn. Dit is van belang voor organisaties die moeten voldoen aan normeringen zoals HIPAA, SOX, NEN 7510 en HKZ.”

HelloID is een cloud gebaseerde Single Sign-On oplossing, waarmee eindgebruikers buiten het bedrijfsnetwerk snel cloudapplicaties kunnen openen op tablet, smartphone of laptop.

< terug naar overzicht