Tools4ever realiseert applicatiekoppeling met ORTEC Harmony

Tools4ever realiseert applicatiekoppeling met ORTEC Harmony

Tijdelijk extra autorisaties toekennen op basis van roosterinformatie

Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity Governance & Administration (IGA), heeft een koppeling gerealiseerd met personeelsplanningsoftware ORTEC Harmony. Dankzij de koppeling kan Tools4evers IGA-oplossing UMRA op basis van roosterinformatie uit ORTEC Harmony aanvullende autorisaties toekennen aan het bestaande autorisatieprofiel van een medewerker. Dat kan nodig zijn wanneer een medewerker bijvoorbeeld in moet vallen op een andere afdeling en tijdelijk extra rechten op het netwerk en/of in applicaties nodig heeft om werk uit te voeren. Het voordeel van deze koppeling is dat autorisaties niet handmatig hoeven worden toegekend, dat medewerkers altijd tijdig over de juiste autorisaties beschikken en dat een strakke en flexibele planning gerealiseerd kan worden.

Goedkeuringsnotificatie

UMRA biedt de mogelijkheid om een extra goedkeuringsslag in het proces van rechtentoekenning toe te voegen. Wanneer de roostermaker in ORTEC Harmony aangeeft dat een medewerker op een andere afdeling gaat werken, herkent UMRA welke extra autorisaties moeten worden toegekend en stuurt hiervan een notificatie naar de verantwoordelijke manager die vervolgens de aanvraag voor extra rechten goed- of af kan keuren.

Informatie over wat het standaard autorisatieprofiel en extra benodigde autorisaties van een bepaald medewerker zijn, kan UMRA ophalen uit een RBAC model. Op die manier krijgen medewerkers alleen die autorisaties die voor hun functie en rol van toepassing zijn. Er kan bovendien worden ingesteld dat extra verkregen rechten enkel voor een bepaalde periode gelden. Wanneer deze periode dreigt af te lopen kan wederom een notificatie naar de manager worden gestuurd om te verifieren of de extra verkregen autorisaties inderdaad ingenomen moeten worden.

Naast een koppeling met ORTEC Harmony beschikt Tools4ever met UMRA over ruim 150 out-of-the-box koppelingen met diverse applicaties en systemen die gebruikersinformatie bevatten, zoals ECD’s, Active Directory, Exchange, ERP-systemen, facility management systemen, toegangssystemen en tal van andere systemen. Klik hier voor meer informatie over de koppelingen die Tools4ever biedt.

< terug naar overzicht