Tools4ever en Thinclientspecialist samen in nieuwe werken

Tools4ever en Thinclientspecialist samen in nieuwe werken

Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity en Access Management (IdM/IAM), en Thinclientspecialist, onafhankelijke thin client aanbieder, zijn een samenwerking gestart. Tools4ever en Thinclientspecialist bieden een gezamenlijk aanbod van thin clients (hardware) met Single Sign-On en Authentication Management (software). Deze oplossing is ideaal voor bedrijven die voor de vervanging van hun huidige desktops op zoek zijn naar een makkelijk te beheren thin client omgeving in combinatie met de voordelen van snel en veilig inloggen met Single Sign-On en Authentication Management.

Ingegeven door de uitfasering van Windows XP in april 2014 zijn steeds meer organisaties op zoek naar een nieuw werkplekconcept, waarin zij ook desktop virtualisatie en thin clients overwegen. Thinclientspecialist helpt organisaties bij hun zoektocht naar de juiste invulling hiervan op basis van de huidige infrastructuur of de doelstellingen die in het nieuwe werkplekconcept zijn gesteld. Deze overstap is tevens een goed startpunt om het inlogproces voor eindgebruikers eenvoudiger te maken. Met de Single Sign On en Authentication Management software van Tools4ever kunnen eindgebruikers snel en veilig inloggen met behulp van hun smartcard en pincode waarna zij automatisch zonder verder gebruik van gebruikersnamen of wachtwoorden toegang hebben tot de applicaties waarvoor zij geautoriseerd zijn. Dankzij de Follow-Me functionaliteit kunnen eindgebruikers hun openstaande sessie meenemen van werkplek naar werkplek.

“Zowel wij als Tools4ever hebben een oplossingsgerichte kijk op de eindgebruiker”, aldus Marc Terveer, eigenaar van Thinclienstspecialist. “We kunnen iedere mogelijke thin client leveren die het beste aansluit op wat de klant al heeft draaien, bijvoorbeeld Linux, Citrix, VMware, Windows) en kunnen bedrijven daarin onafhankelijk adviseren. Dat we nu een combinatie met Tools4ever en hun Single Sign-On en Authentication Management software kunnen maken, maakt ons aanbod nog sterker.”

Tools4ever en Thinclientspecialist presenteren de nieuwste mogelijkheden voor het snel en veilig inloggen op thin clients met behulp van een smartcard op de vakbeurs Zorg & ICT, van 25 t/m 27 maart in de Jaarbeurs Utrecht. U vindt Tools4ever en Thinclientspecialist op standnummer 01E028.

< terug naar overzicht