Tools4ever voegt proxy functionaliteit voor beperking directe toegang tot webapplicaties toe aan HelloID

Tools4ever voegt proxy functionaliteit voor beperking directe toegang tot webapplicaties toe aan HelloID

Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity Governance & Administration (IGA), voegt een extra toegangsbeveiliging toe aan het Cloud Single Sign-On (SSO) portaal HelloID. Door de toevoeging van proxy-functionaliteit is het mogelijk om directe toegang tot webapplicaties en resources te weren. Het inloggen gaat op deze manier altijd via het SSO-portaal HelloID, waardoor er strikte toegangseisen kunnen worden gesteld. Ook is het op deze manier mogelijk om alle gebruikersactiviteiten te monitoren en vast te leggen voor compliancy-doelstellingen.

De proxy-functionaliteit wordt per applicatie aangevraagd via het management dashboard in HelloID. Eenmaal ingeschakeld wordt ieder directe inlogpoging op de webapplicatie buiten SSO-portaal HelloID geweigerd. Door eindgebruikers alleen via HelloID toegang te geven tot de applicaties en resources van de organisatie is het mogelijk om de toegang extra goed te beveiligen. Naast vooraf ingestelde access policies (tijd van de dag, IP-adres, toegestane geografische locaties, etc.) is er ook validatie tegen de Active Directory van de organisatie en Multi Factor Authenticatie via One Time Password (OTP) via RADIUS of andere vormen van OTP. Als de gebruiker eenmaal toegang heeft worden zijn acties vastgelegd en gemonitord voor extra veiligheid en strikte regels voor compliance.

HelloID zorgt voor een uiterst veilige toegang tot de bedrijfsapplicaties en data op basis van strikte access policies. Om te voorkomen dat er toegang wordt verkregen buiten HelloID om hebben we nu de proxy-functionaliteit ontwikkeld, zegt Jacques Vriens, directeur bij Tools4ever. Door de toevoeging van Proxy-functionaliteit aan HelloID krijgen eindgebruikers alleen toegang via een portaal tot het bedrijfsnetwerk.

< terug naar overzicht