Tools4ever implementeert Single Sign On bij alle Volvo autodealers

Tools4ever implementeert Single Sign On bij alle Volvo autodealers

SSO van 35 (web-)applicaties bij 110 vestigingen voor ruim 1.200 medewerkers

Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity en Access Management, heeft haar single sign on software, E-SSOM, geïmplementeerd bij alle 110 vestigingen van Volvo Cars Nederland. De dealers zochten een oplossing voor de vele logins die medewerkers moeten doen om hun (web-)applicaties te openen. Gemiddeld gebruiken medewerkers vrijwel dagelijks twintig verschillende applicaties waarvoor steeds een andere gebruikersnaam en wachtwoord geldt. In totaal worden 35 generieke applicaties (bijvoorbeeld software voor voorraadbeheer, verkoop en werkplaatsmanagement) met behulp van E-SSOM geschikt gemaakt voor eenmalige login. De implementatie wordt uitgevoerd in samenwerking met Beesd A2, de standaard softwareleverancier en IT-dienstverlener van Volvo Cars Nederland B.V.

Autodealers maken in toenemende mate gebruik maken van webapplicaties. Zij moeten bijvoorbeeld auto’s aan- en afmelden bij het RDW, vragen online offertes aan bij leasemaatschappijen of moeten een schade online melden. Voor al deze webapplicaties is een andere username en wachtwoord vereist. Medewerkers proberen dit probleem te ondervangen door documenten met links naar alle applicaties en het benodigde wachtwoord en username rondom de werkplek te bewaren of wachtwoorden op post-its op te schrijven.

Tijdens een succesvolle pilot bij een Volvo dealer in Apeldoorn werd de waarde van de single sign on software voor de medewerkers snel duidelijk. Twee maanden lang testten 3 verkopers en 2 receptionisten op deze locatie de software. Zij waren vanaf de eerste dag enthousiast, omdat zij niet langer voor iedere applicatie apart in hoeven te loggen.

Tjeu Bollen, oprichter van Beesd A2, vertelt over de oplossing: “Toen Tools4ever bij ons de oplossing presenteerde, was ik onder de indruk van de eenvoud van het product en de snelheid waarmee Tools4ever het product kon implementeren. In de pilot had Tools4ever binnen één dag twintig applicaties geschikt gemaakt voor single sign on. Deze pilot en de relatief lage kosten maakten de beslissing om voor de software te kiezen zeer eenvoudig.”

< terug naar overzicht