Tools4ever introduceert connector Blackboard Learn

Tools4ever introduceert connector Blackboard Learn

Samenwerking tussen Blackboard en Tools4ever helpt scholen met het stroomlijnen van het identiteitsbeheer

Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity Governance & Administration (IGA), introduceert een nieuwe connector voor Blackboard Learn™, de elektronische leeromgeving (ELO) van Blackboard Inc. Scholen kunnen dankzij deze connector het identiteitsbeheer van leerlingen automatiseren en stroomlijnen. De software van Tools4ever (UMRA) maakt het mogelijk om informatie tussen diverse (onderwijs)systemen met elkaar te synchroniseren, zo ook tussen schoolinformatiesystemen en Blackboard. Daarmee is ICT-afdeling van een HBO of universiteit minder tijd en capaciteit kwijt aan het beheer van gebruikersaccounts in Blackboard.

UMRA fungeert als een soort wegwijzer tussen Blackboard en iedere willekeurige school informatiesysteem, waaronder EduArte, Alluris en Osiris. UMRA leest het schoolinformatiesysteem uit en vult Blackboard automatisch met de gewenste gegevens, zoals persoonsgegevens, klassen en vakken. De koppeling tussen UMRA en Blackboard maakt dus een einde aan de noodzaak om gegevens uit het schoolinformatiesysteem handmatig in te voeren in Blackboard Learn.

In reactie op de kersverse samenwerking zei Jacques Vriens, algemeen directeur van Tools4ever: “Een gemiddelde HBO en universiteit met circa 5.000 leerlingen kan met deze koppeling 1,5 FTE besparen, omdat applicatiebeheerders zonder deze koppeling continu bezig zijn met het doorvoeren van wijzigingen in Blackboard. We zien ernaar uit om nog vele jaren met Blackboard samen te werken en wederzijdse voordelen te realiseren.”

< terug naar overzicht