Tools4ever is ISO 14001 gecertificeerd

Tools4ever is ISO 14001 gecertificeerd

Baarn, 18 juni 2024 – Tools4ever, specialist op het gebied van Identity Governance & Administration, is ISO 14001 gecertificeerd. ISO 14001 is een internationale standaard voor milieumanagement en met het certificaat bewijst het bedrijf dat het voldoet aan de internationale normen en voortdurend streeft de milieu-impact te verminderen. Hiervoor is het managementsysteem beoordeeld door Dekra Nederland dat als certificeringsinstituut bevoegd is bedrijven te auditeren en certificeren voor diverse ISO-normen.

Milieumanagement nu echt geborgd

Belangrijk is dat met de implementatie van dit ISO 14001 managementsysteem het milieubeheer nu op directieniveau is geborgd, het risicomanagement goed is georganiseerd en dat er met een Plan-Do-Check-Act cyclus voortdurend wordt gewerkt aan verbeteringen.

George Bakker (Operationeel Directeur, Tools4ever) zegt:

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen is bij ons een uitgangspunt en we hebben dat met een gecertificeerd milieumanagement nu ook echt geïntegreerd in de bedrijfsvoering. Er waren binnen Tools4ever altijd al tal van initiatieven om zaken beter, slimmer en duurzamer te doen, maar met een ISO 14001 managementsysteem gaat dat veel doelgerichter. Er wordt nu steeds actief gestuurd op de belangrijkste verbetermogelijkheden. We implementeerden bijvoorbeeld een campagne voor duurzaam woon-werkverkeer. We stimuleren daarbij onze medewerkers om op de meeste duurzame manier naar kantoor te reizen.”

Samen werken aan een duurzame keten

Tools4ever zet bij apparatuur – denk aan computers en telefoons – volledig in op hergebruik en recycling. Het energiegebruik wordt gaandeweg geoptimaliseerd, de documentenstroom zoveel mogelijk gedigitaliseerd en bij het inkoopbeleid kiest Tools4ever voor langdurige samenwerkingen waarbij het duurzaamheidsaspect een belangrijk criterium is.

Over Tools4ever B.V.

Tools4ever ontwikkelt en verkoopt sinds 1999 software, die in Nederland wordt geschreven. Het bedrijf bedient in Nederland ongeveer 700 klanten en wereldwijd zo’n 5.000. Hun belangrijkste product is HelloID, waarmee gebruikers-, autorisatie- en toegangsbeheer van organisaties zowel efficiënt als veilig kan worden geautomatiseerd en gestroomlijnd. In Nederland is het bedrijf marktleider en rekent het onder meer de overheid, zorgorganisaties en scholen tot zijn klanten.

< terug naar overzicht