Tools4ever is opnieuw ISO 27001 gecertificeerd

Tools4ever is opnieuw ISO 27001 gecertificeerd

Baarn, 18 januari 2023 – Tools4ever neemt met trots haar nieuwe ISO 27001-certificering in ontvangst. De specialist op het gebied van Identity Governance & Administration krijgt de certificering toegewezen na een audit door auditbureau Brand Compliance.

ISO 27001 is de wereldwijde standaard voor informatiebeveiliging. De standaard omschrijft hoe bedrijven procesmatig kunnen omgaan met het beveiligen van informatie. De norm omvat eisen voor het vaststellen, implementeren, uitvoeren, controleren, beoordelen, bijhouden en verbeteren van een gedocumenteerd Information Security Management System (ISMS).

Een ISO 27001-certificaat afgegeven door een onafhankelijke partij geeft klanten veel zekerheid. Zo laat de certificering zien dat de informatiebeveiliging binnen Tools4ever op orde is en voldoet aan alle eisen. Belangrijk, want in veel gevallen vervullen de oplossingen van Tools4ever een centrale rol in de IT-architectuur van klanten.

Toegevoegde waarde voor klanten

Ron Kuper, Managing Business Consultant bij Tools4ever: “Als softwarebedrijf verwerken wij data van klanten, wat vaak gevoelige gegevens zijn. Met deze data willen wij dan ook op een goede manier omgaan en dat willen wij graag aan klanten aantonen. Dat doen we met de ISO 27001-certificering.”

Voor klanten verandert er niets. Kuper: “Een klant wil dat hun processen soepel verlopen en dat ze simpelweg data kunnen verwerken, zonder hiernaar omkijken te hebben. Dit vraagt achter de schermen om allerlei technische stappen, onder meer op het gebied van veiligheid. De ISO 27001-certificering toont aan dat wij onze informatiebeveiliging op orde hebben en biedt klanten daarmee zekerheid.”

De ISO 27001-certificering kent voor Tools4ever een dubbele lading. “Enerzijds toetsen wij onszelf: doen wij de juiste dingen en werken wij veilig met zowel data van klanten als onze eigen gegevens? Anderzijds leveren wij software aan klanten die hen helpt bij het orde krijgen van hun eigen ISO 27001-, NEN7510- of andere certificering. De zekerheid die de ISO 27001-certificering biedt, vertaalt zich dus ook naar de software die wij aan klanten leveren”, besluit Kuper.

OpenID Certified en ethische hackers

Tools4ever beschikt niet alleen over het ISO 27001-certificaat, maar is ook OpenID Certified. Dit certificaat geeft gebruikers garanties rondom de kwaliteit en interoperabiliteit van de HelloID OpenID Connect-implementatie. Daarnaast reviewen experts van Deloitte twee keer per jaar de HelloID-dienstverlening. Ethische hackers van het consultancybureau nemen hierbij de Identity & Access Management (IAM)-oplossing HelloID op de korrel en proberen binnen te dringen. Zo brengen zij eventuele zwakke plekken in de beveiliging in kaart, zonder dat hierbij voor klanten risico’s ontstaan. Hiermee tilt Tools4ever haar digitale veiligheid naar een nog hoger niveau.

Over Tools4ever B.V.

Tools4ever ontwikkelt en verkoopt sinds 1999 software, die in Nederland wordt geschreven. Het bedrijf bedient in Nederland ongeveer 700 klanten en wereldwijd zo’n 5.000. Hun belangrijkste product is HelloID, waarmee gebruikers-, autorisatie- en toegangsbeheer van organisaties zowel efficiënt als veilig kan worden geautomatiseerd en gestroomlijnd. In Nederland is het bedrijf marktleider en rekent het onder meer de overheid, zorgorganisaties en scholen tot zijn klanten.

< terug naar overzicht