Tools4ever ondersteunt software startups

Tools4ever ondersteunt software startups

Tools4ever, marktleider op het gebied van Identity Governance & Administration (IGA), ziet grote kansen voor software ondernemers in Nederland. Hiervoor heeft Tools4ever het initiatief Seesharp opgestart, dat ervaren Microsoft programmeurs gaat begeleiden bij het opzetten van hun eigen softwarebedrijf.

Tools4ever heeft meer dan 17 jaar ervaring met het vertalen van techniek naar succesvolle software producten. Dit is van grote waarde voor softwareontwikkelaars die een eigen onderneming willen oprichten. Software developers beschikken vaak over sterke ontwikkelvaardigheden, maar zien een uitdaging in de marketing, sales en administratie. Daarnaast vraagt het vinden van een startkapitaal om een gedegen businessplan. Iets dat vaak ook een hele opgave blijkt te zijn. Door deze barrières haken engineers vaak af en ontstaat er een gemiste kans op een succesvolle startup.

Dit is een kans voor softwareontwikkelaars die wel goede ideeën hebben, maar zelf niet de bedrijfsmiddelen en het startkapitaal hebben om een eigen bedrijf te starten, aldus Tjeerd Seinen, technisch commercieel ondernemer. Seesharp biedt de ondersteuning die de softwareontwikkelaar nodig heeft, zodat deze zich kan focussen op zijn of haar core competentie: software schrijven. Door de teams klein te houden beschikken ze over voldoende slagkracht om snel en adequaat op kansen in de market te reageren.

< terug naar overzicht