Breinbrekers en hersenkrakers bij Tools4ever

Breinbrekers en hersenkrakers bij Tools4ever

Elke maand kijk ik weer uit naar die enveloppe van Tools4ever op mijn deurmat, mailde een Baarnaar die meedoet aan de tweede Puzzle Challenge van Toos4ever. De challenge begon op 1 juni, met 150 enthousiaste puzzelaars. Inmiddels zijn nog 60 deelnemers in de race om de titel van ultieme puzzelkoning of -koningin over te nemen van de king van vorig jaar.

Puzzle Challenge

De Puzzle Challenge is er voor iedereen die van breinbrekers en hersenkrakers houdt. Er zijn vijf rondes: tussen juni en december krijgen deelnemers elke maand een denkpuzzeltje thuisgestuurd. Om door te gaan naar de volgende ronde moeten ze voor het einde van de maand een foto van hun oplossing mailen naar Tools4ever. Wie door is krijgt aan het begin van de volgende maand weer een nieuwe puzzel in de brievenbus. Wie de puzzel niet oplost mag hem houden en kan blijven oefenen, maar ligt uit het spel.

Puzzelaars die alle vijf rondes overleven gaan naar de finale, live op het hoofdkantoor van Tools4ever aan de Amalialaan in Baarn. Vorig jaar was de finale enorm spannend. Iedereen was super gefocust, niemand wilde pauze tussendoor om wat te drinken of even naar de wc te gaan, vertelt Véronique Marquenie, marketeer bij Tools4ever.

Leuke reacties

Ook dit jaar krijgen we weer heel leuke reacties: mensen sturen ons eigengemaakte puzzels toe of mailen dat ze met het hele gezin aan het puzzelen zijn. Iemand had zelfs een hele speurtocht door Baarn voor ons uitgezet. Het idee voor de Puzzle Challenge ontstond een jaar geleden. Tools4ever – marktleider op het gebied van Identity & Access Management – wilde op een ludieke manier laten zien wat het werk van een software developer inhoudt: puzzelen. Het puzzelen aan software is hier op de werkvloer doorgeslagen naar het oplossen van denkpuzzels. Onze software developers laten regelmatig denkpuzzels en ingewikkelde hersenkrakers bezorgen. Die gaan vervolgens het hele kantoor rond. We vonden dat zo leuk, dat we het groter wilden aanpakken. Zo kwamen we op het idee van de Tools4ever Puzzle Challenge.

Prijzen

Voor de beste drie puzzelaars van 2020 heeft Tools4ever de volgende prijzen:

  1. Nintendo Switch Lite inclusief spel naar keuze
  2. Gift Card/Game Card naar keuze ter waarde van 50 euro
  3. Gift Card/Game Card naar keuze ter waarde van 30 euro

Inschrijven voor de Puzzle Challenge 2020 kan niet meer. Maar de kans is groot dat Tools4ever er volgend jaar weer een organiseert. De Tools4ever Puzzle Challenge begint een traditie te worden!

< terug naar overzicht