Tools4ever en Trajectplanner intensiveren partnership

Tools4ever en Trajectplanner intensiveren partnership

Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity Governance en Administration (IGA), en Trajectplanner, het webbased leermanagementsysteem voor zowel regulier als particulier onderwijs en de zakelijke markt, intensiveren hun samenwerking. De gezamenlijke oplossing wordt door steeds meer onderwijsinstellingen ingezet. Zij volgen het voorbeeld van Hogeschool de Kempel in Helmond, die de oplossing al vele jaren inzet.

De gezamenlijke oplossing van Tools4ever en Trajectplanner omvat het detecteren van wijzigingen in Trajectplanner door de oplossing UMRA van Tools4ever. Het gaat dan voornamelijk over in-, door- en uitstroom van studenten en leerkrachten. De wijzigingen worden door UMRA real-time doorgevoerd in het netwerk (Active Directory) en eventueel ook in systemen van derde partijen, waaronder Elektronische Leeromgevingen (itslearing, Moodle, etc.), mailomgevingen (Exchange, Office365, Google, etc.) en bibliotheeksystemen.

Door het leermanagementsysteem Trajectplanner als bron te gebruiken voor alle wijzigingen in het netwerk en wijzigingen automatisch te laten verwerken, zijn de student- en leerkrachtgegevens altijd in alle systemen up-to-date. Daarnaast geldt er een korte doorlooptijd voor het aanmaken van accounts, worden accounts foutloos aangemaakt en worden accounts ook tijdig verwijderd met het oog op onnodige licentiekosten en security-eisen.

Naast een koppeling met Trajectplanner biedt Tools4ever koppelingen met diverse onderwijssystemen en andere applicaties en systemen, zoals SAP, Exact, AFAS, Raet, SOM, TOPdesk, Aura, Studiemeter, Fronter. Daarnaast biedt UMRA ondersteuning voor Kennisnet Entréé en Surfconext.

< terug naar overzicht