Tools4ever versterkt beveiliging door uitbreiding van de access policies binnen HelloID

Tools4ever versterkt beveiliging door uitbreiding van de access policies binnen HelloID

Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity Governance & Administration (IGA), introduceert een geavanceerd mechanisme om de toegang tot HelloID tot in detail te reguleren. HelloID is een cloud portaal dat eindgebruikers met Single Sign-On functionaliteit eenvoudig, snel en veilig toegang geeft tot Webapplicaties op hun smartphone, tablet en/of laptop.

Via HelloID is het mogelijk om met één keer aanloggen toegang te krijgen tot alle webapplicaties. Het voordeel voor de eindgebruiker is dat hij effectiever en dus productiever kan werken, omdat hij beschikt over één overzichtelijk portaal, waarbij alle noodzakelijke applicaties direct beschikbaar zijn en waarbij hij maar één keer hoeft in te loggen.

Zo’n eenvoudige manier van inloggen kan in sommige gevallen riskant zijn. Om gebruikersgemak te handhaven maar wel veilig te stellen, is het vanaf nu mogelijk om extra toegangsregels toe te voegen. Door middel van de toegangsregels worden potentieel gevaarlijke situaties uitgesloten. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om het inloggen vanuit een ander land dan Nederland uit te sluiten, maar ook wanneer er van buiten het eigen netwerk wordt ingelogd, kan er om een extra verificatie, zoals two-factor authenticatie, gevraagd worden. Ook is het mogelijk dat een belangrijke financiële applicatie niet vanaf een mobiel apparaat benaderd mag worden buiten kantoortijd.

HelloID biedt een uitgebreide set van regels aan die op een willekeurige manier toegepast kunnen worden om het inloggen tot het portaal te beveiligen, applicaties al-dan-niet beschikbaar te stellen of een combinatie van deze twee.

Onze webbased Single Sign-On oplossing HelloID maakt het voor de gebruiker makkelijker om veilig toegang te krijgen tot zijn applicaties, zegt Jacques Vriens, directeur bij Tools4ever. Om ervoor te zorgen dat die veiligheid wordt gegarandeerd hebben we deze nieuwe set aan toegangsregels geïntegreerd.

< terug naar overzicht