Tools4ever en Login Consultants ontwikkelen nieuw werkplekconcept

Tools4ever en Login Consultants ontwikkelen nieuw werkplekconcept

Desktop Virtualisatie in combinatie met Single Sign-On vergroot gebruikersgemak, productiviteit en veiligheid

Tools4ever en End User Computing specialist Login Consultants introduceren een nieuw werkplekconcept. In dit concept wordt de specialiteit van Login Consultants, namelijk desktop virtualisatie, gecombineerd met de Single Sign On (SSO) oplossing van Tools4ever. Bij bedrijven die desktop virtualisatie toepassen in combinatie met SSO kunnen eindgebruikers eenvoudig en snel een actieve Citrix sessie meenemen van werkplek naar werkplek. Gebruikers authentiseren zich dan eenmalig door hun pas langs een paslezer te halen. Gedurende hun werkdag kunnen zij op iedere werkplek binnen enkele seconden in- en uitloggen op hun virtuele desktop en verder werken in de applicaties waarin zij reeds bezig waren.

Desktop Virtualisatie
Het toepassen van desktop virtualisatie (bijv. Microsoft RDS, VMware View en Citrix XenApp/XenDesktop) brengt organisaties veel voordelen. Eén van de voordelen van gevirtualiseerde desktops is het eenvoudig kunnen veranderen van werkplek. Het wisselen van werkplek wordt echter vertraagd door het veelvuldig moeten invoeren van een gebruikersnaam en wachtwoord en het doorlopen van verschillende connectiestappen. In organisaties waarbij per dag veelvuldig van desktop wordt gewisseld, zoals artsen op patiëntbezoek, is dit ongewenst. Door de gevirtualiseerde desktop te combineren met Single Sign On hoeft een gebruiker alleen de pas op de lezer te leggen waarna binnen enkele seconden automatisch een re-connect wordt gemaakt met de openstaande sessie.

Kennemer Gasthuis Momenteel wordt bij het Kennemer Gasthuis dit nieuwe werkplekconcept uitgerold. Manager ICT & Medische Techniek, Gerard Hensels, vertelt hierover: “Onze zorgverleners hadden te maken met lange opstarttijden voor hun applicaties en gebruikten daarom allerlei work-arounds om te vermijden dat zij steeds weer moesten in- en uitloggen. Bijvoorbeeld door onder elkaars account te werken of wachtwoorden op te schrijven. Dankzij Desktop Virtualisatie kunnen artsen en verpleegkundigen hun openstaande sessie meenemen naar een andere kiosk pc en hoeven zij niet steeds weer hun gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. De snelheid en het gebruikersgemak hiervan is met name op afdelingen die onder tijdsdruk staan, bijvoorbeeld de spoedeisende hulp of artsen op patiëntbezoek, een groot goed.”

< terug naar overzicht