Introduceer sterke wachtwoorden in 3 eenvoudige stappen

Introduceer sterke wachtwoorden in 3 eenvoudige stappen

Door: Tjeerd Seinen

Steeds meer organisaties willen complexe wachtwoorden invoeren. Maar de introductie van sterke wachtwoorden die regelmatig dienen te veranderen is niet gemakkelijk en kan tot veel weerstand leiden van de eindgebruikers. Of het resulteert in onnodige telefoontjes naar de helpdesk. Hier zijn drie eenvoudige oplossingen waarmee u eenvoudig complexe wachtwoorden in uw organisatie kunt introduceren:

  1. Password Self-Service: Om het aantal helpdesk calls gerelateerd aan wachtwoorden te verminderen, is het mogelijk om gebruikers zelf verantwoordelijk te maken voor het beheer en resetten van hun wachtwoorden. Resultaten: minder wachtwoord gerelateerde calls, 24×7 service, verbeterde beveiliging (helpdesk identificatie).SSRPM (Self Service Reset Password Management) van Tools4ever is een goede oplossing waarmee wachtwoorden gereset kunnen worden door een aantal vragen te beantwoorden of via sms-authenticatie.
  2. Reductie van het aantal wachtwoorden: Het is logisch dat gebruikers die veel wachtwoorden moeten onthouden, meer weerstand hebben tegen een complex wachtwoordbeleid. Dit kan opgelost worden door een oplossing te introduceren dat het aantal wachtwoorden verminderd. Want een daling van het aantal wachtwoorden betekent meer comfort voor de eindgebruiker.Met een Single Sign-On oplossing, zoals Tools4ever’s E-SSOM (Single Sign-On Manager), is het mogelijk om het aantal logins en wachtwoord/username combinaties te beperken tot slechts één. En dat scheelt gemiddeld 3 tot 5 logins met diverse wachtwoorden per dag.
  3. Help gebruikers bij het maken van sterke wachtwoorden: met een password creation wizard. Gebruikers kunnen de nodige hulp gebruiken bij het maken van nieuwe, sterke wachtwoorden. Een simpele geïntegreerde Windows tool kan gebruikers assisteren bij het maken van hun wachtwoord, waarin de complexiteitregels worden getoond en worden gemarkeerd als aan de betreffende eis wordt voldaan. Gebruikers kunnen hiermee direct sterke wachtwoorden maken zonder dat zij onduidelijke Windows foutmeldingen krijgen.Een oplossing dat gebruikers helpt bij het maken van sterke wachtwoorden op basis van de complexiteitsregels van de organisatie is PCM (Password Complexity Manager). Deze oplossing is zeer gebruiksvriendelijk en integreert naadloos in de gebruikersomgeving.

Als u meer vragen heeft over de introductie van complexe wachtwoorden, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Tjeerd Seinen

Geschreven door:
Tjeerd Seinen

Tjeerd Seinen is Identity Management Expert & co-founder van Tools4ever. Hij beschikt over zowel een technische als commerciële achtergrond en is daardoor in staat om kansen in de markt om te zetten in functionaliteiten voor producten en consultancy diensten.

Anderen bekeken ook

Wie is het? Telefonisch identificeren van inbound bellers

Wie is het? Telefonisch identificeren van inbound bellers

24 mei 2012

Single Sign On en wachtwoordsynchronisatie: een krachtige combinatie

Single Sign On en wachtwoordsynchronisatie: een krachtige combinatie

23 november 2011

What’s in a password?

What’s in a password?

22 augustus 2011

IAM: Goliath versus David

IAM: Goliath versus David

03 augustus 2011