}

Self-service reset password bespaart helpdesk veel tijd

De helpdesk wordt vaak overladen met aanvragen voor wachtwoord resets. Hoewel deze aanvragen vrij eenvoudig zijn om op te lossen, is het voor de helpdesk ook een taak die veel tijd kost en bovendien afleidt van de andere bezigheden van de helpdesk medewerker. Afhankelijk van de grootte van de organisatie kunnen er zelfs meer dan 100 telefoontjes voor een wachtwoord reset per week zijn. Uit ervaring kunnen we zeggen dat 70% van deze telefoontjes direct opgelost moet worden omdat de gebruiker anders geen toegang heeft tot zijn pc of de applicaties die hij nodig heeft om te kunnen werken.

Het aantal password reset aanvragen is vaak afhankelijk van het aantal wachtwoorden en de benodigde wachtwoordcomplexiteit. Hoe groter het aantal verschillende, complexe wachtwoorden dat onthouden moet worden door gebruikers hoe meer telefoontjes er naar de helpdesk gaan voor een wachtwoord reset. Zeker met de strenge wachtwoordpolicies en het regelmatig moeten wijzigen van het wachtwoord loopt het aantal wachtwoord reset calls hard op. Voor eindgebruikers is het niet efficiënt en frustrerend om elke keer de helpdesk te benaderen om het wachtwoord te laten resetten. Dit lossen gebruikers vaak op door hun wachtwoorden op te schrijven, bijvoorbeeld op post-its, en dit zorgt uiteraard voor slechte informatiebeveiliging.

De helpdesk kan enorm veel tijd besparen door gebruikers zelf hun wachtwoord te laten resetten. Met een self-service reset password oplossing kunnen eindgebruikers eenvoudig hun wachtwoord resetten na het beantwoorden van een aantal vooraf ingestelde vragen. Het zelf kunnen resetten van een wachtwoord bespaart tijd voor zowel de helpdeskmedewerkers als de eindgebruikers, waardoor zijn meer tijd kunnen besteden aan meer kritische taken.

Wie is het? Telefonisch identificeren van inbound bellers

Voor het overgrote deel van de inbound telefonische contacten met de IT helpdesk is identificatie van de klant vereist. Dat geldt zeker voor de IT-helpdesk van organisaties. Want men wil daar zeker weten dat de beller degene is die hij/zij claimt te zijn, alvorens bijvoorbeeld rechten tot applicaties worden verleend. Maar hoe bepaalt de helpdeskmedewerker de identiteit van de eindgebruiker?

Lees meer

Categorieën

Password Reset

helpdesk, inbound, klantidentificatie, support desk, telefonie, verificatie

Introduceer sterke wachtwoorden in 3 eenvoudige stappen

Steeds meer organisaties willen complexe wachtwoorden invoeren. Maar de introductie van sterke wachtwoorden die regelmatig dienen te veranderen is niet gemakkelijk en kan tot veel weerstand leiden van de eindgebruikers. Of het resulteert in onnodige telefoontjes naar de helpdesk. Hier zijn drie eenvoudige oplossingen waarmee u eenvoudig complexe wachtwoorden in uw organisatie kunt introduceren.

Lees meer

Categorieën

Password Reset

complexe wachtwoorden, e-ssom, single sign on, password reset, sterke wachtwoorden, wachtwoordsynchronisatie

Single Sign On en wachtwoordsynchronisatie: een krachtige combinatie

Oplossingen voor wachtwoordsynchronisatie zijn van groot nut voor het vergroten van de efficiëntie en het reduceren van kosten. Oplossingen zoals Password Sychronisation Manager (PSM) van Tools4ever zorgen ervoor dat eindgebruikers - na het wijzigen van hun wachtwoord - direct aan kunnen melden op alle benodigde systemen en toepassingen op basis van hetzelfde wachtwoord. PSM zorgt er immers voor dat wachtwoorden in meerdere systemen synchroon zijn. Hierdoor wordt de productiviteit van eindgebruikers vergroot en blijft het aantal wachtwoordgerelateerde telefoontjes naar de helpdesk tot een minimum beperkt. Maar is het eigenlijk mogelijk om de efficiëntie en productiviteit van het personeel nog verder te verbeteren?

Lees meer

Categorieën

Password Reset

e-ssom, single sign on, password, sso, synchronisatie, wachtwoord

What's in a password?

Zou je me geloven als ik zou beweren dat tegenwoordig minder dan 1% van alle wachtwoorden die in gebruik zijn werkelijk willekeurige wachtwoorden zijn? Dit is helaas waar. Een recent onderzoek laat zien dat minder dan 1% van wachtwoorden die op dit moment in gebruik zijn willekeurig of aselect zijn. In feite laat dit onderzoek zien hoe mensen hun wachtwoorden samenstellen.

Lees meer

access card, authentication, password, security, sso, two-factor, wachtwoord

IAM: Goliath versus David

Eind 2010 gaf Gartner het rapport ‘Magic Quadrant for User Provisioning’ uit. Hierin geeft Gartner haar visie op Identity & Access Management (IAM) voor de komende jaren en de bijbehorende trends. Het Magic Quadrant maakt een splitsing tussen marktleiders, uitdagers, visionairs en kleine spelers. In het betreffende kwadrant staan de markleiders geclusterd op eenzame hoogte. In deze groep bevinden zich onder andere Oracle, IBM, Novell en CA.

Lees meer

Categorieën

Password Reset

gartner, iam, ibm, magic quadrant, novell, oracle, rbac