KPN Modern Workplace

KPN Modern Workplace

  KPN Modern Workspace Target Connector

  De KPN Modern Workspace Target Connector verbindt KPN Modern Workspace met de Identity & Access Management (IAM)-oplossing HelloID van Tools4ever. Dit stelt je in staat om het beheer van gebruikersaccounts en autorisaties in KPN-werkplekken te automatiseren. Gegevens uit je bronsysteem zijn altijd leidend, wat fouten voorkomt. Zo bespaar je tijd, ondersteun je de organisatie beter, en verhoog je de tevredenheid van gebruikers.

   Wat is KPN Modern Workspace?

   KPN Modern Workspace is een module voor zelfbediening van KPN-werkplekken, die het beheer van alle soorten KPN-werkplekken ondersteunt. Deze module helpt IT-beheerders bij het beheren en beveiligen van gebruikersaccounts, systemen en andere middelen in op Microsoft Azure gebaseerde bedrijfsnetwerken. KPN Modern Workspace kan dienen als identity provider (IDP) en biedt een enkel toegangspunt tot bedrijfsbronnen.

   Waarom is een KPN Modern Workspace -koppeling handig?

   Met de HelloID KPN Modern Workspace connector kunnen organisaties hun IT-omgeving efficiënter en effectiever beheren. De connector bespaart tijd en kosten, en verbetert tegelijkertijd de algehele dienstverlening.

   De KPN Modern Workspace -connector maakt koppelingen met verschillende populaire bronsystemen mogelijk, zoals:

   • Visma Raet
   • AFAS

   Details over deze koppelingen vind je verderop in het artikel.

   HelloID voor KPN Modern Workspace helpt je met

   Beheer van gebruikersaccounts: Wanneer je een nieuwe medewerker toevoegt aan je HR-systeem, of een medewerker verwijdert, detecteert HelloID deze wijziging automatisch en zet deze door naar KPN Modern Workspace. KPN Modern Workspace voert vervolgens acties uit op basis van werkplekprofielen, zoals het toewijzen van een gebruikersprofiel en een M365-licentie. HelloID beheert de accountactie, en KPN Modern Workspace neemt de vervolgacties voor zijn rekening.

   Foutloos beheer van autorisaties: Je bepaalt welke applicaties, systemen en bronnen een gebruiker kan benaderen. Dankzij de koppeling tussen HelloID en KPN Modern Workspace wordt dit proces automatisch beheerd. HelloID beheert de lidmaatschappen van licentieprofielen en resourcegroepen in KPN Modern Workspace via business rules.

   Aanpassen van attributen: Groepen bepalen de autorisaties voor een groep gebruikers. HelloID haalt deze attributen uit je bronsysteem, en je kunt zelf bepalen op basis van welke attributen je welke accounts en rechten wilt toekennen in KPN Modern Workspace.

   Hoe HelloID integreert met KPN Modern Workspace

   Met de KPN Modern Workspace Target Connector verbind je KPN Modern Workspace met HelloID. Dit gebeurt via een HelloID Powershell Target Connector, die via powershell communiceert met de REST API-webservices van KPN Modern Workspace. Het gebruik van deze API vereist een app-registratie in de Microsoft Azure-tenant.

   Wijziging in Visma Raet Procedure in doelsystemen
   Nieuwe medewerker HelloID maakt automatisch de benodigde accounts aan in KPN Modern Workspace en kent workspace-profielen en groepen toe.
   Nieuwe functie medewerker HelloID past automatisch workspace-profielen en groepen aan, zodat autorisaties altijd in lijn zijn met de functie.

   KPN Modern Workspace via HelloID koppelen met bronsystemen

   Met HelloID kun je diverse systemen integreren met KPN Modern Workspace, waaronder bronsystemen. Dit vergroot de efficiëntie bij het beheer van gebruikers en autorisaties en zorgt voor een veilige en conforme omgeving. Voorbeelden van veelvoorkomende integraties zijn:
   [Yesterday 10:10] Maikel Baars

   Medewerker uit dienstHelloID deactiveert automatisch het gebruikersaccount in KPN Modern Workspace en verwijdert het na verloop van tijd.

   • Visma Raet – KPN Modern Workspace koppeling: Deze koppeling zorgt ervoor dat gebruikersaccounts en autorisaties automatisch worden aangemaakt in KPN Modern Workspace op basis van informatie uit Visma Raet.
   • AFAS KPN Modern Workplace koppeling: De HRM-oplossing van AFAS automatiseert HR-processen en zorgt ervoor dat alle relevante informatie uit AFAS automatisch wordt doorgegeven aan KPN Modern Workspace via HelloID.

   HelloID ondersteunt meer dan 200 connectoren, wat een breed scala aan integratiemogelijkheden biedt tussen Ultimo en andere systemen.