Tools4ever en UNIT4 koppelen UMRA en UNIT4 Cura

Tools4ever en UNIT4 koppelen UMRA en UNIT4 Cura

Automatisch gebruikersbeheer binnen Unit4 Cura

Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity en Access Management (IdM/IAM), heeft haar portfolio van koppelingen uitgebreid met een koppeling naar UNIT4 Cura, het elektronisch cliëntendossier (ECD) van UNIT4. Met de koppeling is het mogelijk om gebruikersaccounts in UNIT4 Cura geautomatiseerd te beheren. Op basis van informatie uit verschillende bronnen, zoals het HR-systeem, invoer van de helpdesk of workflowmanagement en self service, voert UMRA automatisch de bijbehorende acties uit in UNIT4 Cura. Acties kunnen zijn: een nieuw user account aanmaken, een mutatie (bv. naamswijziging, andere functie of locatie) doorvoeren en het toekennen en ontnemen van autorisaties. Het is tevens mogelijk om automatisch autorisaties toe te kennen aan users op basis van informatie over de medewerker uit het HR-systeem (bv. medewerker werkt op locatie X en heeft alleen toegangsrechten nodig voor die locatie).

Naast de out-of-the-box koppeling biedt Tools4ever nog meer oplossingen om het beheer in UNIT4 Cura zo efficiënt mogelijk te maken voor de afdeling ICT. Zo is het mogelijk om deze koppeling verder uit te breiden met een koppeling met flexpool planning software. Binnen de flexpool planning software kan een koppeling worden gemaakt van welke medewerkers wanneer op welke locaties werkzaam zijn en UMRA kan vervolgens automatisch tijdig autorisaties aan de medewerkers toekennen en weer afnemen in UNIT4 Cura. Dat betekent dat personeel dat onderdeel is van een flexpool nooit te veel autorisaties toegewezen krijgt in het ECD. Daarnaast kan met Password Synchronization Manager (PSM) het Windows Active Directory wachtwoord van een medewerker gesynchroniseerd worden met UNIT4 Cura.

Een van de organisaties die de koppeling inmiddels succesvol gebruikt is Zorggroep Alliade. Hendrik Veenstra, BI medewerker bij Zorggroep Alliade, zegt over de koppeling: “Voorheen hadden slechts een beperkt aantal gebruikers toegang tot UNIT4 Cura. Maar sinds de inzet van Cura Web moeten alle ruim 6.000 zorgmedewerkers toegang hebben tot deze applicatie. Die grote hoeveelheid gebruikers in combinatie met de vele mutaties en de diverse rechten, functies en locaties maakt het beheer van deze users complex. De koppeling die wij met behulp van Tools4ever hebben gerealiseerd tussen het HR-systeem Beaufort en UNIT4 Cura is daarom een uitkomst. We kunnen daarmee rechten op maat uitdelen en een grote beheerslast bij IT wegnemen.”

Naast het beheren van user accounts in UNIT4 beschikt Tools4ever met UMRA over ruim 150 out-of-the-box koppelingen met diverse applicaties en systemen die binnen zorginstellingen gebruikersinformatie bevatten, zoals ECD’s, Active Directory, Exchange, ziekenhuisinformatiesysteem, toegangssystemen en tal van andere systemen. Zo biedt UMRA sinds kort een koppeling met EPIC en worden koppelingen met SAP, Beaufort, MijnCaress, AFAS, TOPdesk, ChipSoft, DBS Talent & Salaris en PIMS al door diverse zorginstellingen ingezet. Klik hier voor meer informatie over koppelingen voor de zorg.

Over UNIT4

UNIT4 wil een wereldwijde standaard zetten voor bedrijfssoftware die snel veranderende organisaties (een nichemarkt die UNIT4 benoemt als Businesses Living IN Change, oftewel BLINC) in de commerciële en publieke sector helpt om in te kunnen spelen op interne en externe veranderingen. Simpel, snel en kosteneffectief. De automatiseerder heeft activiteiten in zeventien landen in Europa en zeven landen in Noord-Amerika, Afrika & Azië-Pacific. De omzet in 2010 bedroeg 421,7 miljoen euro. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en het hoofdkantoor is gevestigd in Sliedrecht. UNIT4 biedt een breed portfolio van oplossingen, waaronder de financiële managementsoftware Coda en de flexibele ERP-oplossing Agresso Business World. In de Benelux levert UNIT4 business software voor verschillende sectoren, waaronder accountancy, gezondheidszorg, groothandel en distributie, mkb, onderwijs, publieke sector en zakelijke en financiële dienstverlening. Daarnaast levert UNIT4 oplossingen voor personeelsinformatie en salarisverwerking, business intelligence en diensten op het gebied van continuïteit en cloud computing.

< terug naar overzicht