Onderzoeksresultaat: 84% van alle helpdeskmedewerkers zegt veel tijd te kunnen besparen als eindgebruikers zelf hun wachtwoord kunnen resetten

Onderzoeksresultaat: 84% van alle helpdeskmedewerkers zegt veel tijd te kunnen besparen als eindgebruikers zelf hun wachtwoord kunnen resetten

Tools4ever, de marktleider in oplossingen voor Identity and Access Management (IdM), heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd over de mogelijkheid om eindgebruikers toe te staan zelf hun wachtwoord te laten resetten en hoe de interne helpdesk daarvan zou kunnen profiteren. Veel organisaties hebben te maken met een overweldigende hoeveelheid aan helpdesk calls. Uit het onderzoek blijkt dat 56% van de respondenten van mening is dat dit te wijten is aan de grote hoeveelheid wachtwoorden die eindgebruikers moeten onthouden. Veel van de ondervraagden gaven aan dat hun werkgever het gebruik van complexe wachtwoorden eist en dat deze wachtwoorden bovendien iedere maand moeten wijzigen. Als gevolg hiervan worden wachtwoorden vergeten en is de helpdesk veel tijd kwijt aan het resetten van wachtwoorden. 84% van de respondenten was het ermee eens dat zij veel tijd zouden kunnen besparen als er een selfservice-oplossing voor het resetten van wachtwoorden binnen hun organisatie zou worden geïntroduceerd.

Belangrijkste bevindingen

Er namen in totaal 110 ICT- en helpdeskmedewerkers aan het onderzoek deel. Een samenvatting van de belangrijkste bevindingen:

Helpdesks moeten elke week een overweldigende hoeveelheid calls verwerken:
Helpdesk- en ICT-medewerkers besteden buitensporig veel tijd aan taken die even simpel als tijdrovend zijn, zoals resetten van wachtwoorden. Uit het onderzoek bleek dat 55% van de helpdeskmedewerkers wekelijks maar dan 100 calls op de helpdesk ontvangt. Helpdesk hebben daarom de behoefte aan een oplossing die de werkdruk verlicht en efficiëntie vergroot.

Veel verzoeken voor het resetten van wachtwoorden hebben betrekking op Active Directory:
Bij Active Directory-wachtwoorden is snel resetten van cruciaal belang. Zonder deze wachtwoorden hebben gebruikers namelijk geen toegang tot hun werkstation of applicaties en kunnen zij hun werk niet doen. 71% van de respondenten gaf aan dat de meeste calls om wachtwoorden te resetten betrekking hebben op AD-accounts.

Helpdesks zouden veel tijd besparen als eindgebruikers hun eigen wachtwoorden kunnen resetten:
Als eindgebruikers in staat zouden zijn om op veilige wijze hun eigen wachtwoord te resetten zonder tussenkomst van de helpdesk dan zou dit zowel de eindgebruikers als de helpdesk veel tijd besparen en de helpdesk in staat stellen om zich te concentreren op meer kritische taken. 84% van de respondenten was het ermee eens dat zij veel tijd zouden kunnen besparen als er een selfservice-oplossing voor het resetten van wachtwoorden binnen hun organisatie zou worden geïntroduceerd. Veel helpdeskmedewerkers waren daarnaast van mening dat een dergelijke oplossing veel geld zou besparen en de dienstverlening aan eindgebruikers ten goede zou komen.

SSRPM

Self Service Reset Password Management (SSRPM)-oplossingen bieden eindgebruikers de mogelijkheid om zelf hun wachtwoorden te resetten door een antwoord te geven op een aantal eenvoudige, vooraf ingevulde, vragen. Het enige dat zij hiervoor te hoeven doen, is klikken op de knop ‘Wachtwoord vergeten’ en antwoord te geven op de beveiligingsvragen. In reactie op de resultaten van het onderzoek verklaarde Jacques Vriens, algemeen directeur van Tools4ever BV: “De resultaten van dit onderzoek geven duidelijk aan dat zowel werknemers als werkgevers kunnen profiteren van de voordelen en tijdwinst die gepaard gaan met een geautomatiseerde oplossing waarmee eindgebruikers zelf hun vergeten wachtwoorden kunnen resetten.”

Klik hier voor meer informatie over Self Service Reset Password Management.

< terug naar overzicht