Optimale beveiliging en uniform beheer met Tools4evers Vasco IDENTIKEY koppeling

Optimale beveiliging en uniform beheer met Tools4evers Vasco IDENTIKEY koppeling

Automatisch user accounts en DIGIPASS tokens beheren vanuit Identity Management oplossing

Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity Governance & Administration (IGA), heeft een koppeling ontwikkeld met Vasco IDENTIKEY Authentication Server. Met deze koppeling is het mogelijk om user accounts en DIGIPASS tokens binnen IDENTIKEY vanuit Tools4evers Identity Management oplossing IAM automatisch te beheren. Door de koppeling is het bijvoorbeeld mogelijk om geautomatiseerd een vrij DIGIPASS token aan een Active Directory account te koppelen bij het instroomproces van een nieuwe medewerker. Wanneer de medewerker na verloop van tijd uit dienst treedt, kan het gekoppelde DIGIPASS token weer worden vrijgegeven. Organisaties die Vasco IDENTIKEY gebruiken kunnen dankzij deze koppeling eenvoudig en uniform user accounts en DIGIPASS tokens beheren, zonder uitgebreide tussenkomst van een applicatiebeheerder, en zij kunnen tevens voldoen aan de hoogste beveiligingseisen. Medewerkers zonder actief user account beschikken immers ook niet over netwerktoegang via een DIGIPASS token.

Naast de bovengenoemde opties kan IAM direct binnen Vasco IDENTIKEY Authentication Server de pincode van een Vasco token resetten of updaten. Als een medewerker een token is vergeten, kan vanuit de Vasco koppeling een tijdelijke inlogcode aan het token worden toegekend.

Alle IDENTIKEY Authentication Server gebruikers zijn uitgerust met een DIGIPASS token. Vasco’s DIGIPASS biedt een groot aantal devices ten behoeve van user authenticatie. Hieronder vallen zowel software als hardware oplossingen. Deze oplossing verifieert authenticatieverzoeken van eindgebruikers die proberen toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk of zakelijke oplossingen.

Tools4ever is de Identity Management leverancier die verreweg de meeste applicatiekoppelingen heeft ontwikkeld, waarmee zeer eenvoudig user accounts in diverse doelapplicaties beheerd kunnen worden vanuit één centrale bron, bijvoorbeeld het HR-systeem of Active Directory. Het beheren vanuit één centraal punt voorkomt fouten, verlaagt de beheerslast op de IT-afdeling en helpt bij rapportages en (security) audits.

< terug naar overzicht