Tools4ever ondersteunt gemeentes tijdens BIG-implementaties

Tools4ever ondersteunt gemeentes tijdens BIG-implementaties

Gemeentes slochteren, Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde kiezen voor Single Sign-On oplossing

Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity en Access Management (IdM/IAM), heeft haar marktpositie in de gemeentemarkt versterkt door de overeenkomsten met de gemeentes Slochteren, Hoogezand-Sappemeer en Menterwolde. Deze gemeentes gaan Enterprise Single Sign On Manager (E-SSOM) van Tools4ever inzetten om het inlogproces voor haar eindgebruikers sterk te vereenvoudigen. Door de komst van de BIG (Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten) dienen eindgebruikers bij de gemeentes zich te houden aan strenge regels rondom het gebruik van wachtwoorden. Zo moeten applicaties zijn voorzien van zeer complexe wachtwoorden. Gezien de vele gemeentelijke (Key2) applicaties die zij dagelijks benaderen, wordt het vrijwel onmogelijk om al deze regels in acht te nemen. Met E-SSOM wordt het eenvoudiger om toch aan deze regels te voldoen.

Met Enterprise Single Sign-On Manager (E-SSOM) kunnen eindgebruikers worden ontlast van de vele logins en het onthouden van vele complexe wachtwoorden. Eindgebruikers hoeven nog maar één complex Windows wachtwoord te onthouden en E-SSOM handelt verder automatisch alle inlogprocedures op alle benodigde applicaties af. Dit voorkomt dat eindgebruikers wachtwoorden gaan noteren en dat zo onveilige situaties ontstaan.

Eindgebruikers kunnen met E-SSOM tevens tijdelijk hun inloggegevens uitlenen (delegeren) aan een collega zonder hiervoor het wachtwoord bekend te maken. De collega krijgt dan tijdens het inloggen de keuze om in te loggen met het eigen account of met het account van de afwezige collega.

De BIG is veeleisend ten aanzien van het gevoerde wachtwoordbeleid. Zo heeft de BIG voor gebruikers een set aan gedragsregels opgesteld om goede veiligheid van hun wachtwoorden te garanderen. Wachtwoorden mogen bijvoorbeeld niet worden opgeschreven, gebruikers mogen hun wachtwoord niet delen met anderen, wachtwoorden mogen niet opeenvolgend zijn en moeten complex zijn.

< terug naar overzicht