Nieuwe versie E-SSOM biedt veilige Single Sign On altijd en overal

Nieuwe versie E-SSOM biedt veilige Single Sign On altijd en overal

Tools4ever introduceert E-SSOM Anywhere en ondersteuning voor Firefox

Tools4ever, de marktleider in oplossingen voor Identity and Access Management (IdM), lanceert een nieuwe versie van Enterprise Single Sign On Manager (E-SSOM) met als belangrijkste nieuwe functionaliteit E-SSOM Anywhere. E-SSOM Anywhere zorgt voor veilige single sign on buiten het bedrijfsnetwerk. Daarnaast biedt de nieuwe versie nu ondersteuning voor Firefox browsers. Beide nieuwe functionaliteiten zijn ontwikkeld met het oog op de groeiende hoeveelheid thuiswerkers of studenten die vanuit huis studeren. Zij maken in hun thuisomgeving veelvuldig gebruik van Firefox in plaats van Internet Explorer en willen daarnaast over alle gemakken van Single Sign On kunnen beschikken.

Wanneer een gebruiker niet verbonden is met het bedrijfsnetwerk en E-SSOM Anywhere wil gebruiken, dient hij/zij vanaf het E-SSOM portaal de E-SSOM Client te downloaden. Als de Client is geïnstalleerd, dan kan de gebruiker thuis of vanaf een andere locatie inloggen op E-SSOM met de Active Directory credentials. Wederom hoeft de gebruiker dus slechts eenmaal een username en wachtwoord in te voeren. E-SSOM Anywhere biedt zo alle gebruikersgemak die eindgebruikers gewend zijn van Single Sign On in het netwerk.

Diverse organisaties hebben baat bij deze nieuwe functionaliteiten. Zo beschikken bedrijven vaak over een portal met daarop verschillende websites. Om deze websites buiten de eigen netwerkomgeving te kunnen benaderen, dienen de websites SAML te ondersteunen. Dit is echter vaak niet het geval of is afhankelijk van de bereidheid van een derde partij om dit te ontwikkelden. Ook onderwijsinstellingen kunnen de nieuwe versie van E-SSOM gebruiken om bijvoorbeeld de Elektronische Leeromgeving (ELO) voor leerlingen en/of ouders/verzorgers heel eenvoudig toegankelijk te maken vanuit huis.

Enterprise SSO Manager (E-SSOM) is een organisatiebrede Single Sign-On software oplossing die eindgebruikers in staat stelt om eenmalig in te loggen waarna automatisch toegang wordt verschaft tot alle applicaties en resources in het netwerk zonder nogmaals in te hoeven loggen. E-SSOM werkt als een extra softwarelaag wat alle loginprocessen afvangt en de gegevens automatisch invult.

Voor meer informatie over Enterprise Single Sign On Manager (E-SSOM) Anywhere bezoek hier.

< terug naar overzicht