Tools4ever introduceert WebSSO

Tools4ever introduceert WebSSO

Tools4ever, de marktleider op het gebied van Identity en Access Management (IdM/IAM), introduceert een nieuwe functionaliteit in haar Enterprise Single Sign-On oplossing, E-SSOM, te weten WebSSO. Dankzij WebSSO kunnen medewerkers buiten het bedrijfsnetwerk (bv. thuis of onderweg) en met ieder willekeurig apparaat (PC, tablet, android of smartphone) via Single Sign On (dus met één wachtwoord en gebruikersnaam) toegang krijgen tot cloud applicaties. Dat betekent dat gebruikers niet langer meerdere wachtwoorden en gebruikersnamen hoeven te onthouden en dus productiever kunnen werken. Daarnaast ondervinden medewerkers die hun privé devices (BYOD) gebruiken voor zakelijke werkzaamheden dezelfde functionaliteit die zij gewend zijn van binnen het bedrijfsnetwerk.

Binnen het netwerk is het heel eenvoudig om Single Sign-On (SSO) aan te bieden, maar buiten het netwerk en met andere devices dan het bedrijfswerkstation was dat tot nu toe lastig. Als het device zich niet in het bedrijfsnetwerk bevindt kan de gebruiker zich immers niet authentiseren tegen de Active Directory. Een vorm van federatie is dan noodzakelijk, bijvoorbeeld ADFS. Het realiseren van SSO federatie voor cloud applicaties is vaak niet eenvoudig, kostbaar of wordt niet ondersteund door de leverancier. Om dan toch SSO te kunnen aanbieden kan er nu teruggevallen worden op de WebSSO oplossing van Tools4ever.

WebSSO is gebaseerd op een browser plugin die op een intelligente wijze de verschillende logins van cloud applicaties automatisch afhandelt. Voor de inloggegevens communiceert de plugin met de E-SSOM service in het eigen netwerk. De inloggegevens blijven dus veilig opgeslagen in het eigen netwerk en zijn niet op een onbekende locatie in de ‘cloud’ bereikbaar. Voor de eindgebruiker werkt de plugin volledig transparant en de eindgebruiker heeft de SSO ervaring op elk device vanaf elke locatie.

“Wij zijn blij dat wij wederom een nieuwe belangrijke en veelgevraagde functionaliteit aan E-SSOM hebben kunnen toevoegen”, aldus Jacques Vriens, oprichter en directeur van Tools4ever. “Sinds de introductie van E-SSOM hebben wij al two-factor authentication (inloggen met pas) en Follow Me (sessie meenemen naar ander werkstation) toegevoegd, functionaliteiten die vooral veel worden toegepast bij zorginstellingen. Met WebSSO komen wij tegemoet aan de wens van onze klanten om SSO voor hun gebruikers ook geschikt te maken voor thuiswerken en werken op andere apparatuur. Ik verwacht daarom veel interesse uit de markt.”

< terug naar overzicht