De Follow Me functionaliteit van onze Single Sign On oplossing is een alternatief voor Fast User Switching en werkt alleen in combinatie met gevirtualiseerde desktops (Microsoft RDS, VMware View en Citrix XenApp/XenDesktop) of Terminal Services. De gebruiker start met het inloggen op het netwerk en het opstarten van de benodigde applicaties (E-SSOM zorgt voor automatic login). Als deze gebruiker van werkplek wisselt dan heeft hij de mogelijkheid om de ingelogde virtual desktop 'mee te nemen' naar een andere werkplek. De gebruiker kan binnen 8 seconden re-connect worden met de al eerder gestarte desktop met de openstaande applicaties.

One touch access

Net als bij Fast User Switching is het mogelijk om het wisselen van gebruikers te koppelen aan een smartcard. Hierdoor hoeft een gebruiker zich alleen bekend te maken met een pasje en optioneel een pincode.

Citrix ready

Veel organisaties die Windows XP uitfaseren en een nieuw werkplekconcept implementeren, combineren dit met Citrix XenApp/XenDesktop en de Follow Me functionaliteit van E-SSOM. De gebruiker kan op de nieuwe werkplek binnen 8 seconden een re-connect krijgen met de al eerder gestarte desktop met de openstaande applicaties.

E-SSOM is door Citrix grondig getest op een aantal criteria en volledig gecertificeerd bevonden voor compatibiliteit met de producten van Citrix, waaronder XenApp en XenDesktop. Deze Citrix Ready certificering maakt het voor klanten eenvoudiger om de meest geschikte oplossingen te vinden voor hun specifieke behoeften.